Με φόντο τη φονική επίθεση των Κροατών χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια κατά την οποία δολοφονήθηκε ο 29χρονος Μιχάλης Κατσούρης, η ομάδα της ΑΕΚ αναχώρησε το πρωί της Δευτέρας από το Ελευθέριος Βενιζέλος με προορισμό το Ζάγκρεμπ για να αντιμετωπίσει την τοπική Ντιναμό στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League (15/08, 21.00, COSMOTE SPORT 2 HD).

Το κλίμα στους κιτρινόμαυρους είναι βαρύ καθώς ενώ την περασμένη Τρίτη ετοιμάζονταν να πάνε σε έναν κρίσιμο αγώνα κόντρα στους Κροάτες κατέληξαν να πάνε στην κηδεία ενός οπαδού της ομάδας εξαιτίας του τάγματος εφόδου που επιτέθηκε την παραμονή της αναμέτρησης στην πλατεία μπροστά από το γήπεδο.

Το πρώτο παιχνίδι αναβλήθηκε και η UEFA αποφάσισε τελικά η ΑΕΚ και η Ντιναμό Ζάγκρεμπ να ξεκινήσουν τη διπλή αναμέτρηση από την Κροατία. Πριν την αναχώρηση της αποστολής, ο τεχνικός της Ένωσης, Ματίας Αλμέιδα μίλησε στην κάμερα του ΑΝΤ1 και αναφέρθηκε τον αδικοχαμένο Μιχάλη, τονίζοντας πως η ομάδα θα παίξει τόσο για εκείνον όσο και για την οικογένειά του.