Με την ολοκλήρωση του δεύτερου προκριματικού γύρου του Champions League και καθώς ο φρενήρης ρυθμός διεξαγωγής των ευρωπαϊκών διοργανώσεων συνεχίζεται, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός ξέρουν ήδη τους πιθανούς αντιπάλους τους σε περίπτωση που φτάσουν στα playoffs του θεσμού.

Να σημειώσουμε πως τόσο η Ένωση όσο και οι «πράσινοι» συμμετέχουν στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, με την ΑΕΚ να αντιμετωπίζει την Ντιναμό Ζάγκρεμπ σε ματς που θα διεξαχθούν στις 8 και 15 Αυγούστου, ενώ ο Παναθηναϊκός θα μετρήσει τις δυνάμεις του με τη Μαρσέιγ στις 9 και 15 του τρέχοντος μήνα.

Ωστόσο, προτού καν μπουν στο γήπεδο γι’ αυτές τις σειρές θα έχουν… χαρτογραφημένο το μονοπάτι τους σε περίπτωση πρόκρισης, αφού στις 7 Αυγούστου στη Νιόν της Ελβετίας θα γίνει η κλήρωση για τα playoffs του Champions League.

Οι πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ θα μπει στην κληρωτίδα ως ζευγάρι με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και θα βρίσκεται στη μεριά των «ισχυρών». Έτσι, αν καταφέρει να περάσει το εμπόδιο των Κροατών που προέρχονται από εντυπωσιακές εμφανίσεις επί της Αστάνα (συνολικό σκορ 6-0) θα βρει στο δρόμο της κάποια από τις ακόλουθες ομάδες: Κλάκσβικ ή Μόλντε, Σλόβαν Μπρατισλάβας ή Μακάμπι Χάιφα, Αντβέρπ και είτε τη Ράκοβ Τσεστόχοβα είτε τον Άρη Λεμεσού.

Ναι μεν απουσιάζει το «όνομα – φόβητρο», αλλά η Μακάμπι Χάιφα την περασμένη σεζόν έπαιξε στους ομίλους του Champions League, η Αντβέρπ είναι η πρωταθλήτρια Βελγίου, η Ράκοβ Τσεστόχοβα εκείνη της Πολωνίας και ο Άρης Λεμεσού της Κύπρου. Οι υπόλοιπες, με εξαίρεση την Κλάκσβικ από τα Νησιά Φερόε, έχουν μεγάλη εμπειρία σε ευρωπαϊκά ματς.

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός, στο μεταξύ, ως ζευγάρι με τη Μαρσέιγ θα μπει στην κληρωτίδα στη μεριά των «ανίσχυρων» του μονοπατιού των μη πρωταθλητών. Οπότε, αν κάνει την έκπληξη θα βρει μπροστά του την Μπράγκα ή την Μπάτσκα Τόπολα, που παίζουν μεταξύ τους και είτε τη Ρέιντζερς ή τη Σερβέτ, που επίσης κοντράρονται στον 3ο προκριματικό γύρο.

Υπενθυμίζουμε πως σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός αποκλειστεί έχει ήδη εξασφαλίσει την παρουσία του στους ομίλους του Europa League.