Η υπόθεση Νεγκρέιρα, τελικά, δεν προκαλεί άμεσα κάποιο πρόβλημα στη Μπαρτσελόνα αφού η UEFA ξεκαθάρισε ότι θα αγωνιστεί κανονικά στο Champions League της νέας σεζόν, δεν αποκλείεται όμως να της προκαλέσει στο μέλλον αφού η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία θα πάρει την τελική απόφασή της όταν τελεσιδικήσει η υπόθεση.

Στην Ισπανία έγινε χαμός πριν λίγο καιρό όταν αποκαλύφθηκε ότι οι Μπλαουγκράνα είχαν βάλει 7 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό του πρώην διαιτητή και στη συνέχεια μέλους της επιτροπής διαιτησίας της χώρας, Χοσέ Μαρία Νεγκρέιρα. Είναι ένα θέμα για το οποίο παρενέβη η εισαγγελία της Βαρκελώνης κάνοντας λόγο για υπόθεση διαφθοράς και η ισπανική δικαιοσύνη εξακολουθεί να ασχολείται με αυτό.

Η UEFA, όμως, δεν μπορεί να περιμένει να τελεσιδικήσει η υπόθεση αφού θα πρέπει να ανακοινωθούν οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τη νέα σεζόν και η Μπαρτσελόνα, τελικά, θα αγωνιστεί κανονικά στο Champions League. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι ξεμπέρδεψε με την υπόθεση Νεγκρέιρα.

Όπως αποφάσισε η UEFA, ναι μεν οι Καταλανοί θα παίξουν στο Champions League, η ίδια όμως θα έχει το δικαίωμα να τους τιμωρήσει στο μέλλον αν υπάρξουν οριστικές αποφάσεις της ισπανικής δικαιοσύνης για την υπόθεση Νεγκρέιρα και είναι καταδικαστικές για το κλαμπ.