Ο Γιώργος Τανούλης αποτελεί και επίσημα μέλος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, καθώς αρχικά ο Προμηθέας και στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» ανακοίνωσαν την αποχώρησή του από την Πάτρα για να μετακομίσει στον Πειραιά.

«Ο Γιώργος Τανούλης έγινε μέλος της οικογένειας του Προμηθέα Πάτρας τον Σεπτέμβριο του 2020, σε ηλικία 18 ετών, όντας ένα σπουδαίο, αλλά “άγουρο” ταλέντο, με εμφανή όμως προοπτική εξέλιξης. Όπως εμφανής ήταν και ο δομημένος και ισχυρός του χαρακτήρας, η θέληση και το πείσμα του, που σε συνδυασμό με την μεθοδικότητα του προγράμματος του Προμηθέα για την ανάπτυξη νέων Ελλήνων παικτών, ήταν τα εχέγγυα για να εξελιχθεί ως αθλητής και να φτάσει να γίνει διεθνής με την Εθνική Ανδρών της χώρας μας.

Εμείς ως Προμηθέας του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα του και θα είμαστε πάντοτε υπερήφανοι για αυτόν, όπως για κάθε παιδί που ανδρώθηκε μπασκετικά στις τάξεις της ομάδας μας», αναφέρει η ανακοίνωση του Προμηθέα.

Ο Τανούλης την περσινή σεζόν με τον Προμηθέα αγωνιζόταν για περίπου 10 λεπτά στην Basket League, όπου μέτρησε 3.9 πόντους και 2.5 ριμπάουντ», ανακοίνωσε αρχικά η ομάδα της Πάτρας.

Λίγη ώρα αργότερα ήρθε και η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός:

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Γιώργου Τανούλη. Ο Έλληνας σέντερ θα φοράει τα «ερυθρόλευκα» για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Το who is whο

Γεννήθηκε: 27/07/2002

Υπηκοότητα: Ελληνική

Ύψος: 2.10μ.

Θέση: Σέντερ

Προηγούμενες ομάδες:

ΠΑΟΚ (2019–2020)

Προμηθέας Πατρών (2020–2023)

Οι περσινοί αριθμοί του…

Στo Ελληνικό πρωτάθλημα, ο Έλληνας σέντερ είχε σε 13 ματς, μέσο όρο 3,9 πόντους, 4,6 ριμπάουντ και 4,2 ασίστ.

Στο EuroCup ο Τανούλης είχε σε 12 αγώνες, 4,3 πόντους, 0,6 ασίστ και 2,5 ριμπάουντ».