Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τη Ρογκάσκα, η οποία εξασφάλισε την άνοδο από τη Β’ στην Α’ κατηγορία της Σλοβενίας, σε φιλικό αγώνα επί αυστριακού εδάφους και τη νίκησε με 3-1, έχοντας για σκόρερ τούς Ιωαννίδη, Μπερνάρ και Μάγκνουσον.

Τα φιλικά, ως γνωστόν, είναι για τους προπονητές, να δουν σε τι κατάσταση είναι οι παίκτες τους, να κάνουν τις δοκιμές τους και όλα τα σχετικά. Είναι εξαιρετικά δύσκολο ως αδύνατο, επομένως, να βγουν ασφαλή συμπεράσματα από ένα φιλικό παιχνίδι και ειδικά όταν είναι ένα από τα πρώτα, όπως στην προκειμένη περίπτωση, παιχνίδια μετά την έναρξη της προετοιμασίας.

Παρ’ όλα αυτά, ακόμη κι αν το τελικό αποτέλεσμα δεν παίζει απολύτως κανένα ρόλο, για ψυχολογικούς και μόνο λόγους είναι σίγουρα καλύτερα να νικάς. Και οι Πράσινοι το έκαναν. Απέναντι σε μια ομάδα που ούτως ή άλλως είναι χαμηλότερης δυναμικότητας, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν καλή για ένα ημίχρονο και επικράτησε με 3-1.

Ο Ιωαννίδης ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ με πλασέ στο 25′ μετά το γύρισμα του Βαγιαννίδη και το στρώσιμο του Βέρμπιτς, για να έρθει το 2-0 στο 37′ με πλασέ του Μπερνάρ εντός περιοχής. Στο 63′ ήταν η σειρά του Μάγκνουσον να σκοράρει για το 3-0 και το έκανε με όμορφη εκτέλεση φάουλ, για να διαμορφωθεί το τελικό 3-1 στο 83′ με φοβερό σουτ του Ζντούνιτς και αφού πρώτα κοντρόλαρε με το στήθος.

Η 11άδα του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο: Λοντίγκιν, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Φικάι, Βαγιαννίδης, Πέρεθ, Κλεϊνχέισλερ, Μπερνάρντ, Βέρμπιτς, Παλάσιος, Ιωαννίδης.

Η 11άδα του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Μλαντένοβιτς, Μάγκνουσον, Σιδεράς, Ζέκα, Τσόκαϊ, Τσέριν, Μαντσίνι, Αιτόρ, Σπόραρ.