Η εποχή Ντιέγκο Μαρτίνεθ άρχισε και επίσημα στον Ολυμπιακό την Τρίτη (20/6) με την ανακοίνωσή του ως νέου προπονητή των «ερυθρολεύκων» στην προσπάθεια να επιστρέψουν στην κορυφή της Stoiximan Super League, αλλά και στις ευρωπαϊκές επιτυχίες. Έχοντας κλείσει αυτό το κεφάλαιο, η προσοχή στρέφεται στην ενίσχυση του ρόστερ και στις μεταγραφές.

Οι άμεσες ανάγκες του Ολυμπιακού εστιάζονται στην προσθήκη ενός κεντρικού αμυντικού, ενός κεντρικού μέσου, ενός εξτρέμ κι ενός σέντερ φορ. Το δίδυμο που αποτελείται από τον αθλητικό διευθυντή Αντόνιο Κορδόν και τον προπονητή Ντιέγκο Μαρτίνεθ, θα επιχειρήσουν να καλύψουν αυτές τις θέσεις το ταχύτερο δυνατόν μιας και πλησιάζει η στιγμή της… επίσημης πρώτης και της έναρξης του σταδίου προετοιμασίας στην Αυστρία.

Ο Κογιάδο στο… κάδρο

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της πρόσληψης του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, ισπανικά ΜΜΕ ανέφεραν πως ο μεσοεπιθετικός της Μπαρτσελόνα, Άλεξ Κογιάδο, βρίσκεται και πάλι μεταξύ των παικτών που ενδιαφέρουν τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με την ιστοσελίδα gazzetta.gr.

Ο 24χρονος μπορεί να καλύψει τις θέσεις του κεντρικού μέσου, του επιτελικού μέσου και μπορεί να αγωνιστεί στα άκρα της επίθεσης ή ακόμη και ως «ψεύτικο» εννιάρι υπό προϋποθέσεις. Στο παρελθόν, ο Κογιάδο είχε απασχολήσει τον Ολυμπιακό και οι Πειραιώτες τον έχουν «φακελωμένο». Ο Κογιάδο την περασμένη σεζόν, να σημειώσουμε, αγωνίστηκε δανεικός στην Έλτσε από τους «μπλαουγκράνα» κι «έγραψε» 17 συμμετοχές μ’ ένα γκολ και μια ασίστ.

Επιπλέον, ως στόχος είναι εφικτός. Ο Κογιάδο δεν υπολογίζεται από τον προπονητή της πρωταθλήτριας της La Liga για την επόμενη σεζόν και με την Μπαρτσελόνα να «καίγεται» για να δώσει παίκτες πριν από την 1η Ιουλίου για λόγους που έχουν να κάνουν με το Financial Fair Play, ίσως το επόμενο διάστημα το όνομά του να απασχολήσει περισσότερο.