Η Μάντσεστερ Σίτι προκρίθηκε στον τελικό του UEFA Champions League νικώντας με 4-0 τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Έτιχαντ» και θα διεκδικήσει το μεγάλο ευρωπαϊκό τρόπαιο για δεύτερη φορά τα τρία τελευταία χρόνια.

Μετά το τέλος του ματς, όμως, έγινε μια μεγάλη αποκάλυψη που υπογραμμίζει την εμπιστοσύνη που είχαν οι «πολίτες» στις δυνατότητές τους και δη ο προπονητής τους Πεπ Γκουαρδιόλα. Όπως τόνισε ο άλλοτε άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και νυν σχολιαστής για το τηλεοπτικό δίκτυο BT Sports, Ρίο Φέρντιναντ, ο Καταλανός τεχνικός του έστειλε… μήνυμα νίκης πριν από το ματς.

«Ο Πεπ Γκουαρδιόλα μου έστειλε μήνυμα σήμερα (σ.σ. χθες) και μου έγραφε: “πίστεψε με, θα τους νικήσουμε”», είπε ο Φέρντιναντ. «Η εμπιστοσύνη που χρειάζεται να έχεις για να πεις κάτι τέτοιο δύο ή τρεις ώρες πριν από ένα τόσο σημαντικό ματς, είναι εντυπωσιακό», συνέχισε.

Μάλιστα, ενώ ο Πεπ Γκουαρδιόλα κατευθυνόταν προς τα αποδυτήρια του «Έτιχαντ» άρχισε να δείχνει προς το μέρος του Ρίο Φέρντιναντ, όπως καταγράφηκε σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media.

Ο μόνος στην ιστορία

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα που στη διάρκεια της καριέρας του ως προπονητής έχει νικήσει πολλές φορές με μεγάλα σκορ τη Ρεάλ Μαδρίτης (5-0 και 6-2 με την Μπαρτσελόνα, 4-0 με τη Μάντσεστερ Σίτι) έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία του Champions League που αποκλείσει τη «βασίλισσα» σε τρεις περιπτώσεις.

Το έκανε τη σεζόν 2010-11 όταν στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης καθόταν ο Ζοσέ Μουρίνιο κι εκείνος ήταν «μπλαουγκράνα», το έκανε το 2020 όταν ήταν τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι και στην άλλη μεριά προπονητής ήταν ο Ζινεντίν Ζιντάν και έπειτα το έκανε αυτή τη σεζόν.