Δύο άντρες ανέφεραν πως ήταν μάρτυρες στο περιστατικό με τους Πολωνούς διαιτητές του ματς ΑΕΚ-Άρης, όπου φέρεται να μέθυσαν και σύμφωνα με τους ίδιους, δέχτηκαν απειλές, ενώ τους άκουσαν να αναφέρουν πως έχουν «καλές σχέσεις με πρόεδρο ελληνικής ομάδας».

Μιλώντας στο Libero 107.4FM ο Βασίλης και ο πατέρας του, σημείωσαν ότι δεν έκαναν καταγγελία και δεν αποκαλύπτουν τα ονόματα τους, για λόγους ασφαλείας. Εντούτοις, σημειώνουν πως όσα είδαν, έχουν καταγραφεί σε κάμερες ασφαλείας και επιβεβαιώνονται από τρίτους.

Όπως ανέφεραν «πετάγαμε στην ίδια πτήση, στην μπίζνες θέση. Εγώ κατάλαβα πως είναι οι διαιτητές του αγώνα της ΑΕΚ με τον Άρη, επειδή μιλούσαν για το τελευταίο ματς που σφύριξαν στην Πολωνία, το Λεχ Πόζναν – Πογκόν και γελούσαν με αυτά που έκαναν και για τα οποία είχαν δεχθεί τιμωρία. Μένω στην Πολωνία και μιλάω Πολωνικά. Εμείς μεταξύ μας μιλούσαμε στα Ελληνικά κι αυτοί προφανώς πίστευαν πως δεν υπήρχε κάποιος που να καταλαβαίνει Πολωνικά. Ήταν πολύ άνετοι κι έπιναν τζιν, βότκες και κρασιά, όπως μας το επιβεβαίωσε και η αεροσυνοδός όταν κατεβαίναμε. Στη διάρκεια της πτήσης αρχικά μιλούσαν για το ματς του πολωνικού πρωταθλήματος. Μετά άρχισαν να μιλούν για τα ελληνικά ποδοσφαιρικά δρώμενα. Μεταξύ άλλων για έναν πρόεδρο Ελληνικής ομάδας με τον οποίο έχουν πολύ καλές σχέσεις όπως έλεγαν… Ακούσαμε το όνομα του, αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να το πω».

«Εμείς φωνάξαμε την Αστυνομία στο αεροδρόμιο δεν την φώναξαν αυτοί. Όταν προσγειώθηκε το αεροπλάνο και ήμασταν έτοιμοι να βγούμε, κάναμε μόνο μια παρατήρηση σε αυτούς τους διαιτητές στα πολωνικά. Ότι να προσέχουν τι λένε, επειδή ήπιαν πολύ κι έλεγαν πολλά πράγματα που δε έπρεπε να τα λένε τόσο δυνατά. Μόνο αυτό. Με το που το άκουσαν αυτό, άρχισαν να μας επιτίθενται. Φραστικά και μετά την αποβίβαση μας περίμεναν στη φισούνα και μέχρι την παραλαβή των αποσκευών έρχονταν από πίσω μας, μας έβριζαν πάρα πολύ άγρια. Εμείς το μόνο που τους είχαμε πει πριν ήταν η παρατήρηση πως δεν έπρεπε να λένε τέτοια πράγματα στα πολωνικά. Ήμουν εγώ με τον πατέρα μου… Όσο μιλούσαν στο αεροπλάνο δεν τους είχαμε πει τίποτα», πρόσθεσαν στη συνέχεια.

Επίσης, ο ένας από τους δύο άντρες, ανέφερε πως «εγώ τους έκανα παρατήρηση και τους είπα: Δεν ντρεπόσαστε, διαιτητές που ερχόσαστε στην Ελλάδα και ήρθατε από την UEFA, να είστε πιωμένοι, ήπιατε τόση βότκα, πως θα βγείτε στο γήπεδο; Όρμηξαν σε μας, άρχισαν να μας βρίζουν, εμείς θέλαμε να το αποφύγουμε, μας ακολούθησαν, με έφτυσαν, με απειλούσαν πως θα με σκοτώσουν… Στην αρχή δεν ήθελα να αντιδράσω, αλλά άρχισε να με απειλεί πολύ δυνατά, εμένα τα παιδιά, την οικογένεια μου, τη μητέρα μου, είπαν θα μας σκοτώσουν, θα μας σφάξουν και μετά με έφτυσε».