Το 0-0 του Παναθηναϊκού με τον Βόλο έδινε την ευκαιρία στην ΑΕΚ να πιάσει τους πράσινους στην 1η θέση της βαθμολογίας και ακριβώς αυτό έκανε, καθώς με γκολ του Αραούχο πήρε μεγάλη νίκη με 1-0 επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, σε ένα παιχνίδι στο οποίο υπήρξε μεγάλη ένταση μετά την ακύρωση του γκολ του Άμραμπατ, το οποίο προκάλεσε την οργή της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ.

Το παιχνίδι θα μπορούσε να αρχίσει ιδανικά για την Ένωση, η οποία στο 7′ πανηγύρισε για το γκολ του Άμραμπατ στην αντεπίθεση μετά την ασίστ του Πινέδα. Μια αντεπίθεση που προέκυψε από λάθος γύρισμα των γηπεδούχων, άρα δεν υπήρχε οφσάιντ, αλλά ο Λευκορώσος διαιτητής αποφάσισε να το ακυρώσει κάνοντας έξαλλους τους φιλοξενούμενους.

Όπως και να έχει, το ματς συνεχίστηκε με τους Θεσσαλονικείς να ισορροπούν την κατάσταση, χωρίς όμως να καταφέρνουν να γίνουν απειλητικοί. Αυτό το έκαναν και πάλι οι κιτρινόμαυροι στο 24′ με τον Πινέδα αλλά ο Κοτάρσκι αντέδρασε σωστά, με την επόμενη -και τελευταία- καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου να έρχεται στο 45′ με την κεφαλιά του Πινέδα που έφυγε άουτ.

Από εκεί και πέρα, στο β’ μέρος ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πιέσει στο ξεκίνημά του αλλά δεν ήταν πειστικός, υπό την έννοια πως δεν μπορούσε να φτιάξει ευκαιρίες. Στο 65′, όμως, ήρθε και αυτή, με τον Ολιβέιρα να βγαίνει σε θέση βολής, έστω από πλάγια, αλλά ο Αθανασιάδης βρήκε τη μπάλα με το χέρικαι την έστειλε στο δοκάρι πριν τη μπλοκάρει. Αυτή ήταν η καλύτερη φάση για τους ασπρόμαυρους, οι οποίοι έγιναν απειλητικοί και στο 71′ με τον Σάστρε που έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Ο ΠΑΟΚ ήταν εμφανώς βελτιωμένος σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο ενώ η ΑΕΚ δεν ήταν το ίδιο καλή, αλλά στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα ανέβηκε ξανά. Και τελικά αυτό έκανε και τη διαφορά. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα είδε τον Τζαβέλλα να σκοράρει στο 78′ αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ, για να έρθει το γκολ αμέσως μετά: Στο 80′ ο Μάνταλος έσκαψε ωραία για τον Αραούχο και αυτός κοντρόλαρε και πλάσαρε όπως έπρεπε για το 0-1, το οποίο πανηγυρίστηκε έξαλλα.

Ήταν, άλλωστε, το γκολ που έφερε την Ένωση στην 1η θέση, σε ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό, αφού οι Τόμας και Ελ Καντουρί δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν στα τελευταία λεπτά και ενώ οι γηπεδούχοι πίεζαν. Χωρίς αποτέλεσμα όμως…

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ρ. Σοάρες, Σβαμπ (46′ Ντάντας), Αουγκούστο (85′ Φιλίπε Σοάρες), Νάρεϊ (61′ Τάισον), Κωνσταντέλιας (72′ Ελ Καντουρί), Α. Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (72′ Τόμας).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Άμραμπατ (63′ Ελίασον), Σιμάνσκι, Γιόνσον (46′ Λιβάι Γκαρσία), Γκατσίνοβιτς, Πινέδα (71′ Μάνταλος), Αραούχο (82′ Τσούμπερ).