O Ερνέστο Βαλβέρδε δήλωσε μεταξύ άλλων στην συνέντευξη Τύπου πως υπάρχει ακόμη μακρύς δρόμος για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

O Ισπανός προπονητής αναφερόμενος στην συνέχεια των υποχρεώσεων του Ολυμπιακού μετά την πρόκρισή του στο Κύπελλο Ελλάδας σχολίασε πως «είναι ακόμη μακρύς ο δρόμος για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Δεν είναι καθόλου εύκολο να πετυχαίνει νίκες, όπως αυτή επί του Αστέρα Τρίπολης. Εμείς έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και για τις δύο διοργανώσεις. Τα έχουμε ανοιχτά καλά. Δεν ξέρουμε και δεν βλέπουμε τι κάνουν οι άλλοι. Κοιτάζουμε να βλέπουμε καλά τα παιχνίδια και ελπίζουμε αυτό που κάνουμε να αρέσει στον κόσμο».

Πιο αναλυτικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε είπε στην συνέντευξη Τύπου:

Για το πως εξηγεί πως ο Ολυμπιακός δεν σκόραρε όταν ήταν με 11 παίκτες αλλά όταν ήταν με 10: Το γκολ ήταν θέμα εκείνης της στιγμής. Το σημαντικό είναι να δημιουργείς ευκαιρίες για να σκοράρεις και την στιγμή που πας να σκοράρεις να έχεις την ψυχραιμία, όπως έκανε ο Ιμπαγάσα στην συγκεκριμένη φάση. Το σημαντικό είναι ότι έχουμε κάνει ένα πολύ καλό παιχνίδι σήμερα. Προσπαθήσαμε από την πρώτη στιγμή να κάνουμε ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να κερδίσουμε την πρόκριση από το πρώτο ημίχρονο. Ευτυχώς καταφέραμε να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία που μας παρουσιάστηκε στην επανάληψη.

Για το αν αυτή είναι η πιο καλή εκτός έδρας εμφάνιση του Ολυμπιακού: Ήταν ένα καλό παιχνίδι σήμερα. Και με τον Παναθηναϊκό ήταν καλό το πρώτο ημίχρονο, και με την Ξάνθη. Το βλέπω περισσότερο σφαιρικά το ποδόσφαιρο. Η ομάδα προσπαθεί να έχει μία καλή δυναμική εκτός έδρας, προσπαθεί να δημιουργεί γκολ και να κάνει ευκαιρίες. Η ομάδα θέλει να έχει την πρωτοβουλία και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε.

Για το πόσο κοντά ή μακριά είναι ο Ολυμπιακός σε αυτό που θέλει να φτιάξει:
Πάντα μου κάνουν την ίδια ερώτηση. Από την αρχή του χρόνου κάνουμε καλά παιχνίδια. Επίσης υπάρχουν παιχνίδια που δεν έχουμε παίξει τόσο καλά. Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα έχει ένα στιλ και θέλει να έχει μία δυναμική στο παιχνίδι της που προσπαθεί να την κάνει πράξη.

Αυτοί που παρακολουθούν το παιχνίδι του Ολυμπιακού, ξέρουμε σε τι στιλ θέλουμε να παίξουμε και είναι ωραίο να αναγνωρίζει ο κόσμος την προσπάθεια που κάνεις. Άλλες φορές θα παίζεις χειρότερα και άλλες φορές θα έχεις λιγότερη ή περισσότερη επιτυχία. Το σημαντικό είναι να φαίνεται το στιλ παιχνιδιού.

Για το αν ισχύει για την Ελλάδα πως ο μονόφθαλμος επικρατεί των τυφλών: Εμείς έχουμε και τα δύο μας μάτια ανοιχτά. Δεν ξέρουμε και δεν βλέπουμε τι κάνουν οι άλλοι.

Ελπίζουμε ο κόσμος να είναι ευχαριστημένος και να βλέπει την προσπάθεια που κάνουμε. Είναι μακρύς ο δρόμος για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Δεν είναι εύκολο να κερδίζεις. Όταν μιλάμε μετά το τέλος του αγώνα, πάντοτε όλα φαίνονται απλά και εύκολα. Δεν ισχύει όμως αυτό. Ποτέ δεν είναι εύκολο το να κερδίζεις ένα ματς.

Για τον Αστέρα Τρίπολης: Πιστεύω πώς όσο προχωράει η χρονιά βελτιώνεται. Είναι μία ομάδα πολύ συμπαγής και δεμένη και πολύ δύσκολο να δεχτεί γκολ. Επίσης είναι μία ομάδα που δεν βάζει εύκολα γκολ και για αυτό το λόγο τα αποτελέσματά της είναι στο 1-0 και στο 0-0. Δεν είναι τυχαίο ότι εμείς σκοράραμε στο τέλος.

Για το αν περίμενε τόσες ευκαιρίες και το αν έχει κάνει άλλη ομάδα τόσες ευκαιρίες στην Τρίπολη:
Έχουμε εμπιστοσύνη πάντα στην ομάδα μας. Ξέραμε ότι θα δυσκολευόμασταν σε αυτό το γήπεδο.

Για μία ποδοσφαιρική ευχή για τη νέα σεζόν: Επειδή εδώ είναι και άνθρωποι του Αστέρα και του Ολυμπιακού η χρονιά για τον Αστέρα δεν τελειώνει καλά ενώ για εμάς κλείνει καλά. Ευχόμαστε η νέα χρονιά να πάει καλά για όλους. Να περάσουμε καλά τις γιορτές, να είναι μία όμορφη χρονιά το 2011 και όχι μόνο ποδοσφαιρικά.

Πηγή: gazzetta.gr