Η Ρεάλ Μαδρίτης προηγήθηκε στο Καμπ Νου αλλά η Μπαρτσελόνα ισοφάρισε και τελικά νίκησε με 2-1 χάρη σε γκολ του Κεσί στο 92ο λεπτό, πράγμα που σημαίνει ότι είναι στο +12 πλέον και οδεύει ακάθεκτη προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Το Clasico άρχισε με τον καλύτερο τρόπο για τους Μαδριλένους, οι οποίοι άνοιξαν το σκορ στο 9′ με τη σέντρα του Βινίσιους που κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα του Τερ Στέγκεν (0-1). Προβάδισμα από νωρίς, δηλαδή, για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι που κράτησε το προβάδισμα μέχρι τις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν ο Σέρζι Ρομπέρτο με πλασέ εντός περιοχής έκανε το 1-1.

Από εκεί και πέρα, στο δεύτερο ημίχρονο η Μπαρτσελόνα ήταν βελτιωμένη και πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού αλλά ήταν η Ρεάλ αυτή που σκόραρε στο 81′ με τον Ασένσιο μετά τη σέντρα του Καρβαχάλ. Το σκορ, όμως, παρέμεινε στο 1-1 αφού το VAR έδειξε ότι υπήρχε οφσάιντ, έστω οριακό.

Και αφού δεν έγινε το 1-2, στο 92′ έγινε το 2-1 με το πλασέ του Κεσί μετά το γύρισμα του Μπαλντέ, με το Καμπ Νου να… παίρνει φωτιά για τη νίκη που στέλνει την ομάδα του Τσάβι στο +12, αγκαλιάζοντας πλέον τον τίτλο.