Ο Μάρτιος στις ΗΠΑ είναι ξεχωριστός όσον αφορά στο μπάσκετ. Αυτός είναι ο μήνας του… παροξυσμού του κολεγιακού πρωταθλήματος, του λεγόμενου «March Madness» και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για το πώς θα ήθελε να έχει ζήσει την ατμόσφαιρα του παιχνιδιού σε κολεγιακό επίπεδο.

Στα 28 του, ο «Greek Freak» κι ενώ τα έχει κατακτήσει όλα έχει ακόμη ορισμένα… κομμάτια του παζλ που του λείπουν.

«Το σκέφτομαι συνεχώς. Βλέπεις τους νεαρούς από τα πανεπιστήμια να μπαίνουν στο NBA και να μιλούν συνεχώς για την εμπειρία τους, για το πόσο διασκεδαστική ήταν, για το πόσο διαφορετικό ήταν το περιβάλλον του NCAA. Όταν ήρθα ήμουν 18 και δεν μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία να ζήσω με τους συμμαθητές μου, να σηκώσω βάρη, να πάω στα μαθήματα, να κάνω προπόνηση και να τους δω όλους στο γήπεδο σε έναν αγώνα. Δεν μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία. Εννοείται ότι θα ήθελα να την έχω ζήσει, να έχω πάει σε ένα πανεπιστήμιο. Στα 15 μου το Ολντ Ντομίνιον ενδιαφέρθηκε έντονα για εμένα, αυτή ήταν η μοναδική πρόταση που είχα», δήλωσε ο Έλληνας σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς στην USA Today.

Ο δημοσιογράφος επέμεινε και ρώτησε τον Γιάννη σε ποιο πανεπιστήμιο θα ήθελε να αγωνιστεί και εκείνος απάντησε: «Σίγουρα στο Ντιουκ. Μου αρέσει το Ντιουκ και οι αθλητές που βγήκαν από αυτό το πρόγραμμα. Είμαι ένας από αυτούς τους ψηλούς που μπορούν να χειριστούν τη μπάλα και να πασάρουν στη ρακέτα. Δείτε ποιοι βγήκαν από εκεί. Ο Ζάιον Γουίλιαμσον, ο Τζαμπάρι Πάρκερ, ο Μπράντον Ίνγκραμ, ο Τζέισον Τέιτουμ».

Εκτός από το ματς με τους Μπρούκλιν Νετς

Στο μεταξύ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα απουσιάσει από το εντός έδρας ματς των Μιλγουόκι Μπακς με τους Μπρούκλιν Νετς (10/3, 03:00) για το NBA, λόγω ενοχλήσεων στο δεξί χέρι.

Ο δύο φορές MVP του NBA, έχει μέσο όρο 31,2 πόντους, 11,9 ριμπάουντ και 5,5 ασίστ σε 52 αναμετρήσεις στις οποίες ήταν βασικός αυτή τη σεζόν για τους Μπακς, ενώ απουσίασε και από τη νίκη του Μιλγουόκι με 134-123 επί των Ορλάντο Μάτζικ την Τρίτη, λόγω ίωσης.

Από την αναμέτρηση με τους Νετς θα απουσίασουν και οι γκαρντ Γκόραν Ντράγκιτς (αριστερό γόνατο) και Γουέσλι Μάθιους (δεξιός μηριαίος).