Για τυπικούς λόγους θα πρέπει να γίνει και η ρεβάνς, τα πάντα όμως έχουν ήδη κριθεί σε αυτό το ζευγάρι των ημιτελικών του κυπέλλου Ελλάδας, αφού με γκολ των Νάρεϊ, Κωνσταντέλια, Αουγκούστο, Μπράντον Τόμας και Σάστρε ο ΠΑΟΚ συνέτριψε με 5-1 τη Λαμία εκτός έδρας και περιμένει να δει αν ο αντίπαλός του στον τελικό θα είναι η ΑΕΚ ή ο Ολυμπιακός.

Με φόρα από το 6-0 επί του Ιωνικού πριν λίγα 24ωρα, οι Θεσσαλονικείς μπήκαν φουριόζοι στο ματς και χρειάστηκαν απλά… 13 δευτερόλεπτα (!) για να ανοίξουν το σκορ με τον Νάρεϊ μετά το κλέψιμο του Κωνσταντέλια και το γύρισμα του Ζίβκοβιτς. Το παιχνίδι, επομένως, άρχισε με γκολ από τα αποδυτήρια και συνεχίστηκε με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να έχει τον απόλυτο έλεγχο και να φτάνει νωρίς, στο 25′ για την ακρίβεια, και σε δεύτερο γκολ, αυτή τη φορά με ωραίο σουτ του Κωνσταντέλια μετά το γύρισμα του Σάστρε (0-2).

Όλα έδειχναν και ήταν όντως εύκολα, δηλαδή, για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε ευκαιρία και για ακόμη ένα γκολ, ξανά με τον Κωνσταντέλια, αμέσως μετά, απέναντι σε μια Λαμία που όσο κι αν ήθελε δεν μπορούσε να ισορροπήσει την κατάσταση και να βγει από θέση άμυνας.

Όπως και να έχει, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 0-2 και από εκεί και πέρα οι ασπρόμαυροι φρόντισαν να το ανεβάσουν στο δεύτερο, αφού συνέχιζαν να κάνουν ό,τι θέλουν στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι, στο 57′ ο Γκαραβέλης έκανε δύσκολη απόκρουση σε κεφαλιά του Ίνγκασον μετά την εκτέλεση φάουλ του Νάρεϊ, για να έρθει τελικά το 0-3 στο 62′ με το εξαιρετικό πλασέ του Αουγκούστο εκτός περιοχής. Και είχε και συνέχεια…

Στο 67′ ο Τάισον πέρασε την κάθετη για τον Μπράντον Τόμας που πλάσαρε σωστά τον Γκαραβέλη για το 0-4, για να ακολουθήσει αμέσως μετά, στο 69′, το 0-5 από τον Σάστρε που έφυγε στην πλάτη της άμυνας και τελείωσε τη φάση όπως έπρεπε. Περίπατος, δηλαδή, για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος καθάρισε από τον πρώτο αγώνα την υπόθεση-πρόκριση στον τελικό.

Όσο για τη Λαμία, η οποία μείωσε σε 1-5 στο 86′ με σουτ του Μαρτίνες μετά το κακό διώξιμο του Κουλιεράκη και έβαλε ακόμη ένα γκολ στο 91′ με τον Μεδίνα αλλά ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ, η προσοχή της είναι στραμμένη στην τελευταία αγωνιστική της Super League 1 όπου θα κριθεί αν θα παραμείνει ή όχι στην κατηγορία.

Λαμία: Γκαραβέλης, Βασιλαντωνόπουλος (46′ Σιμόν), Κορνέζος, Αντέτζο, Σαραμαντάς, Τζανδάρης (59′ Νούνιες), Στάνκο (59′ Ντε Βινσέντι), Σλίβκα, Ασκόφσκι (65′ Αμπάντα), Μαρτίνεθ, Μανούσος (65′ Μεντίνα).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Σάστρε, Αουγκούστο (63′ Σβαμπ), Ντάντας, Νάρεϊ (71′ Ελ Καντουρί), Κωνσταντέλιας (63′ Τάισον), Α. Ζίβκοβιτς (75′ Μπίσεσβαρ), Μπράντον Τόμας (75′ Τζίμας).