Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής της Super League 1 με στόχο την πρώτη νίκη σε ντέρμπι, η οποία θα του επέτρεπε να πλησιάσει στο -2 από την κορυφή, αλλά τελικά έμεινε στο 0-0 αφού το γκολ του Βρουσάι στο 89′ ακυρώθηκε για οφσάιντ του Ελ Αραμπί, με τους πράσινους να έχουν 55 βαθμούς, την ΑΕΚ να είναι στη 2η θέση με 53 και ένα παιχνίδι λιγότερο, οι ερυθρόλευκοι στην 3η με 50 και ο ΠΑΟΚ στην 4η με 48.

Το ντέρμπι θα μπορούσε να αρχίσει ιδανικά για τους γηπεδούχους και με τον χειρότερο τρόπο για τους φιλοξενούμενους, αλλά ο Μπακαμπού δεν κατάφερε να… τιμωρήσει το λάθος του Σάρλια, αφού η μπάλα πήγε στο δοκάρι από το σουτ που επιχείρησε μετά την πάσα του Μπιέλ. Όπως και να έχει, όμως, ήταν μια φάση που ζέστανε κι άλλο το Καραϊσκάκη, με την ομάδα του Μίτσελ να πατάει καλύτερα στο πρώτο 10λεπτο.

Στο 13′, όμως, ήταν η σειρά των πράσινων να απειλήσουν με ένα διαγώνιο σουτ του Παλάσιος που έφυγε άουτ, με την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να παίρνει σιγά-σιγά μέτρα και την κατοχή της μπάλας, ισορροπώντας την κατάσταση. Ο Παναθηναϊκός είχε ανεβάσει τις γραμμές του και είχε κατοχή μπάλας στο 66%, δείχνοντας πάντως ότι ήθελε να παίξει για τη νίκη και όχι για την ισοπαλία.

Παρ’ όλα αυτά, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που πλησίασε περισσότερο στο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, αφού μετά το δοκάρι του Μπακαμπού στο 4′ είχε και μια απίθανη ευκαιρία στο 34′ με τον Κανός, ο οποίος δεν κατάφερε από το ύψος της μικρής περιοχής -και ενώ ήταν ολομόναχος- να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα μετά το γέμισμα του Φορτούνη και την κεφαλιά-πάσα του Εμβιλά. Αυτές ήταν οι δύο καλύτερες φάσεις του πρώτου μέρους, στο οποίο οι ερυθρόλευκοι ήταν πιο απειλητικοί από τους πράσινους.

Καλύτεροι οι ερυθρόλευκοι, ακυρωθέν γκολ, νεύρα και αποβολή

Αυτό δεν άλλαξε ούτε στο β’ μέρος και φάνηκε από νωρίς, αφού στο 50′ και στο 52′ ο Κανός προσπάθησε δύο φορές για το γκολ αλλά δεν τα κατάφερε. Οι γηπεδούχοι ήταν εμφανώς καλύτεροι και αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Γιοβάνοβιτς να αρχίσει τις αλλαγές για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα. Και αφού δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα, ήταν κυρίως σε θέση άμυνας. Ο Παναθηναϊκός ένιωσε ξανά απειλή στο 68′ με το άσχημο πλασέ του Ροντινέι από πλάγια θέση αλλά και στο 73′ με το πλασέ του Μασούρα που έφυγε άουτ.

Ενα λεπτό μετά χρειάστηκε η μεγάλη επέμβαση του Μπρινιόλι σε κεφαλιά του Παπασταθόπουλου για να μείνει το 0-0, το οποίο πάντως στο 79′ θα μπορούσε να γίνει… 0-1 αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ από το πλασέ του Σπόραρ μετά τη λάθος απομάκρυνση του Μπα. Αυτή ήταν η καλύτερη φάση για τον Παναθηναϊκό, με τον Ολυμπιακό από την άλλη πλευρά να πιέζει συνεχώς, να έχει μεγάλη φάση με την προβολή του Ελ Αραμπί στο 86′ και να σκοράρει στο 89′ με διαγώνιο σουτ του Βρουσάι εντός περιοχής.

Το γκολ, όμως, ακυρώθηκε μέσω VAR επειδή κρίθηκε ότι ο Ελ Αραμπί που ήταν σε θέση οφσάιντ συμμετείχε στη φάση, με τους γηπεδούχους, για τους οποίους αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις με 2η κίτρινη ο Παπασταθόπολος, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται έντονα για το ακυρωθέν γκολ και τους φιλοξενούμενους να μένουν ικανοποιημένοι τελικά με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσουκ (81′ Ραμόν), Εμβιλά, Χουάνγκ, Μπιέλ (68′ Μασούρας), Κανός (88′ Βρουσάι), Φορτούνης (81′ Βαλμπουενά), Μπακαμπού (68′ Ελ Αραμπί).

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (61′ Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ (73′ Πούχατς), Κουρμπέλης (73′ Τσέριν), Ρούμπεν Πέρεθ, Μπερνάρ (88′ Τσοκάι), Παλάσιος, Μαντσίνι, Ιωαννίδης (61′ Σπόραρ).