Στο πιο απαιτητικό της ματς μέχρι τώρα στο τουρνουά τένις του Upper Austria Ladies στο Λιντς, η Μαρία Σάκκαρη απέδειξε για ποιο λόγο τοποθετήθηκε στο νο1 του ταμπλό και γιατί είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μοιάζει να βρίσκεται σε… αποστολή για να κατακτήσει το δεύτερο τίτλο της καριέρας της.

Απέναντι στην καλή της φίλη, αλλά παράλληλα και «κακό της δαίμονα», Ντόνα Βέκιτς, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια επιβλήθηκε με 2-0 σετ (6-3, 7-6/8), έκανε το τρία στα τρία στο Λιντς και πλέον θα βρει στο δρόμο της στον ημιτελικό του Σαββάτου την 32χρονη Πέτρα Μάρτιτς από την Κροατία (νο36 στην WTA), η οποία ξεπέρασε το εμπόδιο της Κλάρα Τάουσον από τη Δανία. Αν περάσει στον τελικό θα αναμετρηθεί με τη νικήτρια του ζευγαριού Μαρκέτα Βοντρούσοβα-Αναστασία Ποτάποβα.

Μετά από 5 ήττες στις 7 συνολικά «μάχες» που έδωσαν στο παρελθόν, η Σάκκαρη σημείωσε την 3η νίκη της απέναντι στην Βέκιτς, κάνοντας πραγματικά «κατάθεση ψυχής» στο δεύτερο σετ.

Αφού πήρε το πρώτο με άνεση (6-3) κι ενώ έδειξε ότι είχε το «πάνω χέρι» για το 2-0, η τενίστρια από την Κροατία κατάφερε να «επιστρέψει» από το εις βάρος της 0-2 και 4-5 (η Σάκκαρη είχε το σερβίς για να φτάσει στη νίκη αλλά δεν τα κατάφερε) και να στείλει το παιχνίδι στο tie break.

Εκεί η Βέκιτς προηγήθηκε με 6-3 κι έφτασε μία ανάσα από το 1-1, αλλά η Σάκκαρη «απάντησε» με 3-0, έκανε το 6-6 και παρότι βρέθηκε πίσω με 6-7 και 7-8, πέτυχε μεγάλη ανατροπή και με 10-8 «έγραψε» το 2-0. Η «Sakk Atack» έσωσε πέντε set points και τελικά επικράτησε. Βρίσκεται σε εντυπωσιακή φόρμα…