Την ευκαιρία να πλησιάσει στο -2 από την κορυφή της Premier League έχει πλέον η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία αντιμετωπίζει την Κυριακή (5/2) την Τότεναμ εκτός έδρας, αφού η πρωτοπόρος Άρσεναλ πήγε στην έδρα της Έβερτον που ήταν στη ζώνη του υποβιβασμού και γνώρισε απρόσμενη ήττα με 1-0 μετά το γκολ του Ταρκόφσκι στο 60ο λεπτό.

Οι Λονδρέζοι ήταν αήττητοι στο πρωτάθλημα επί πέντε μήνες και ήταν το φαβορί για τη νίκη, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν για πρώτη φορά στον πάγκο τον Σον Ντάις, με την αλλαγή προπονητή να λειτουργεί θετικά σε τέτοιες περιπτώσεις. Κάτι που επιβεβαιώθηκε ξανά.

Η Έβερτον ήταν εξαιρετική ανασταλτικά στο πρώτο ημίχρονο και δεν ένιωσε να απειλείται ιδιαίτερα, έχοντας παράλληλα και κάποιες φάσεις για να σκοράρει. Κάτι που κατάφερε στο 60ο λεπτό, όταν ο Ταρκόφσκι με κεφαλιά μετά την εκτέλεση κόρνερ έκανε το 1-0.

Έτσι, τα πράγματα δυσκόλεψαν για την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα που είχε, όπως αναμενόταν, τη μπάλα στη συνέχεια αλλά ήταν φλύαρη και δεν έπιασε την απόδοση που έχει συνηθίσει φέτος, με συνέπεια να μην αποφύγει την ήττα. Μια ήττα που ενδέχεται να φέρει πιο κοντά, μόλις στο -2 τη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα.