Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ανακάτεψε την… τράπουλα της 11άδας του, αλλά και πάλι ο ΠΑΟΚ ήταν κατά πολύ ανώτερος της Καλαμάτας. Νίκησε με 2-0 στην Τούμπα και έχοντας και το υπέρ του 2-0 από το πρώτο ματς, «σφράγισε» το εισιτήριό του για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Παναθηναϊκός-Βόλος.

Από το πρώτο σφύριγμα, οι παίκτες του «δικέφαλου του Βορρά» πήραν τα ηνία της αναμέτρησης και άρχισαν να… πολιορκούν την αντίπαλη εστία. Με τον Μπίσεσβαρ να κινεί τα νήματα, την ταχύτητα του Νάρεϊ να προκαλεί ρήγματα και τον Σβαμπ να κυκλοφορεί αποτελεσματικά την μπάλα, ούτε που φάνηκε πως αυτή η ομάδα είχε εννιά αλλαγές σε σύγκριση με τη νίκη της με 3-0 κόντρα στην Λαμία για τη Super League.

Από ένα γύρισμα του Νάρεϊ, ο Μπράντον Τόμας έγραψε το 1-0 στο 11ο λεπτό του ματς και επιβεβαίωσε την κυριαρχία του ΠΑΟΚ. Δεν άργησε και το δεύτερο τέρμα. Ο Ισπανός φορ αυτή τη φορά υποδέχθηκε ωραία μπαλιά του Μπίσεσβαρ και κέρδισε τον Μέντες στη «μονομαχία» τους, κάνοντας το 2-0 στο 13′.

Με την υπόθεση πρόκριση να έχει… κλείσει, το βασικό ερώτημα ήταν ποιοι και κατά πόσο θα εκμεταλλεύονταν την ευκαιρία που έδωσε ο Λουτσέσκου, ο οποίος θέλει να κρατήσει τους πάντες ενεργούς ενόψει της απαιτητικής συνέχειας, μιας και ακολουθούν δυνατά ματς με ΟΦΗ (εντός έδρας), Παναθηναϊκό (εκτός), Λεβαδειακό (εκτός) και Ολυμπιακό (εντός).

Το παιχνίδι, όμως, δεν κύλησε με την ίδια ένταση του πρώτου τέταρτου ως την λήξη του α’ μέρους. Αποχώρησε τραυματίας και με λυγμούς ο Σοάρες και στο τελευταίο τέταρτο ουσιαστικά δεν συνέβη κάτι αξιοσημείωτο.

Ο ΠΑΟΚ, όμως, επέστρεψε με διαφορετική νοοτροπία από τα αποδυτήρια. Ο Νάρεϊ έχασε μεγάλη ευκαιρία (51′) και οι καλές στιγμές άρχισαν να διαδέχονται η μια την άλλη. Άλλο γκολ δεν κατάφερε να βάλει, αλλά είναι αξιοσημείωτο πως δεν επέτρεψε στην αντίπαλό του να του κάνει και πολλές φάσεις. Ο ΠΑΟΚ κράτησε το μηδέν στην εστία του για 3ο σερί ματς και 5ο στα έξι που έχει δώσει μετά τη διακοπή.