Ο Γιορν Άντερσεν είναι και επίσημα ο νέος τεχνικός της Λάρισας, καθώς η «βυσσινί» ΠΑΕ τον ανακοίνωσε πριν από λίγο. Ο Άντερσεν, γεννημένος στις 3 Φεβρουαρίου του 1963 στο Φρέντρικσταντ στης Νορβηγίας, έκανε μεγάλη ποδοσφαιρική καριέρα ως φορ κυρίως στα γήπεδα της Γερμανίας και σε ομάδες όπως η Νυρεμβέργη, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η Φορτούνα Ντίσελντορφ και το Αμβούργο, ενώ χρίστηκε 27 φορές διεθνής με την Εθνική ομάδα της χώρας του.

Έκλεισε την καριέρα του το 2001 στην Ελβετία, απ’ όπου ξεκίνησε και τη διαδρομή του στην προπονητική. Ανέλαβε προπονητής της ομάδας Νέων της Λουζέρνης και το 2003 επέστρεψε στη Γερμανία για να κοουτσάρει τη Ροτ-Βάις. Τη σεζόν 2005-06 δούλεψε ως ασίσταντ στη Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ, ενώ την ίδια χρονιά υπήρξε υποψήφιος να αναλάβει άμεσος συνεργάτης του Γιοακίμ Λεβ στην Εθνική Γερμανίας.

Το καλοκαίρι του 2007 ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό της Ξάνθης, αλλά έλυσε τη συνεργασία του πριν κοουτσάρει την ακριτική ομάδα σε επίσημο αγώνα. Ακολούθως ανέλαβε τους Κίκερς Όφενμπαχ όπου παρέμεινε για μια χρονιά, ενώ το 2009 ήταν ο προπονητής που ανέβασε τη Μάιντς στη Μπουντεσλίγκα, μετά από μια εξαιρετική σεζόν στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο Κώστας Κατσάρας θα παραμείνει μέλος του τεχνικού τιμ, ενώ άμεσος συνεργάτης του Νορβηγού θα είναι ο Θανάσης Νταϊλιάνης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ

H ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ανακοινώνει τη συμφωνία της με Γιόρν Άντερσεν για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας μας. Άμεσος συνεργάτης του Νορβηγού τεχνικού θα είναι ο προπονητής Θανάσης Νταϊλιάνης, ενώ μέλος του τιμ παραμένει ο Κώστας Κατσάρας.

Πηγή: gazzetta.gr