Οι Μιλγουόκι Μπακς επέστρεψαν στις επιτυχίες αφήνοντας πίσω τους τις τέσσερις απανωτές ήττες καθώς επικράτησαν με 123-114 των Μινεσότα Τίμπεργουλβς στο «Fiserv Forum». Πλέον, έχουν ρεκόρ 23-12 στο NBA με τις 15 από αυτές τις επιτυχίες να σημειώνονται εντός έδρας. Εντυπωσιακός ήταν για ακόμη μια φορά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που είχε τουλάχιστον 40 πόντους, 20 ριμπάουντ και πέντε ασίστ για δεύτερο συνεχόμενο ματς – κάτι που είχε να γίνει εδώ και 40 χρόνια – και τρίτο στην καριέρα του!

Ο Giannis σημείωσε 43 πόντους σε 38 λεπτά συμμετοχής (14/23 σουτ, 1-1 τρίποντο, 14/21 ελεύθερες βολές), «μάζεψε» 20 ριμπάουντ, μοίρασε πέντε ασίστ, είχε ένα κλέψιμο και δύο μπλοκ. Χωρίς τους Τζρου Χόλιντεϊ και Κρις Μίντλετον, βγήκαν μπροστά οι Μπόμπι Πόρτις και Τζο Ινγκλς και συνέδραμαν στην επίθεση με 22 και 14 πόντους, αντίστοιχα.

Οι Μιλγουόκι Μπακς άρχισαν το ματς «καυτοί» στην επίθεση. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο από πολύ νωρίς ήθελε να εδραιώσει την κυριαρχία του κόντρα στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς που δεν είχαν στη διάθεσή τους τα ψηλά κορμιά των Καρλ – Άνθονι Τάουντς και Ρούντι Γκομπέρ. Τα κατάφερε σημειώνοντας 12 πόντους στην πρώτη περίοδο, ενώ στο διάστημα που πήγε στον πάγκο για να πάρει ανάσες κάλυψε το κενό του με 11 πόντους ο Μπόμπι Πόρτις. Ωστόσο, η άμυνα των «ελαφιών» ήταν κάκιστη. Οι Τίμπεργουλβς έτρεξαν στο τρανζίσιον και βρήκαν εύκολους πόντους με αποτέλεσμα το πρώτο 12λεπτο να ολοκληρωθεί με 34-33 υπέρ τους.

Ο 28χρονος Έλληνας σούπερ σταρ συνέχισε να γεμίζει το φύλλο της στατιστικής υπηρεσίας, αλλά και το βίντεο με τα highlights του, αλλά οι Μιλγουόκι Μπακς «κόλλησαν» και στις δύο πλευρές του παρκέ. Έμειναν στους 17 πόντους στη διάρκεια της δεύτερης περιόδου – οι 10 ήταν του Αντετοκούνμπο – παίζοντας κακό μπάσκετ. Ενδεικτικό το ότι έκλεισαν το πρώτο μέρος με 3/22 τρίποντα. Το εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι που πέτυχαν 27. Ο εκνευρισμός ήταν έκδηλος με τον «Greek Freak» και τον προπονητή Μάικ Μπουντενχόλζερ να τιμωρούνται με τεχνικές ποινές.

Οι Μπακς δεν βρίσκονταν στα σχοινιά στο -11, αλλά θα μπορούσε να τους πάρει από κάτω. Δεν το άφησαν να συμβεί. Σοβαρεύτηκαν μετά την ανάπαυλα, προσαρμόστηκαν καλύτερα στο παιχνίδι των Τίμπεργουλβς και άρχισαν να μειώνουν τη διαφορά. Έπειτα από έξι λεπτά στην 3η περίοδο το σκορ είχε γίνει 68-63. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συνέχιζε το σόου του και κρατούσε κοντά τα «ελάφια» και ξαφνικά άνοιξε το… καλάθι και μπήκαν και τα τρίποντα. Πέτυχαν τρία πριν και μετά από ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του «Greek Freak» που παρέσυρε όλη την αντίπαλη άμυνα. Έτσι πήραν τα ηνία του ματς. Με τον Αντετοκούνμπο να έχει 35 πόντους μπήκαν στην 4η περίοδο μπροστά στο σκορ με 89-83.

Με τον Τζο Ινγκλς να έχει βρει ρυθμό στην περιφέρεια (), οι Μπακς είχαν την ευχέρεια να εμπλουτίσουν επιθετικό τους ρεπερτόριο και να πιέσουν σε διαφορετικά σημεία την άμυνα των Τίμπεργουλβς. Μάλιστα, προηγήθηκαν και με δέκα πόντους (99-89, 9′:18” να απομένουν) και άρχισαν να «χτίζουν» πάνω σε αυτή τη διαφορά. Από τα 3/22 τρίποντα στο α’ μέρος, πέρασαν στα 9/13 σε μιάμιση περίοδο στο δεύτερο! Από εκεί κι έπειτα, οι Μπακς διαχειρίστηκαν το ματς χωρίς να αντιμετωπίσουν δυσκολίες και «κλείδωσαν» τη νίκη.

Τα 12λεπτα: 33-34, 17-27, 39-22, 34-31