Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στη δράση με το 2-2 στα Γιάννινα που είχε ως συνέπεια να βαρύνει το κλίμα, οπότε για να ελαφρύνει κάπως πρέπει οπωσδήποτε να έρθει η νίκη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης την Τετάρτη (28/12) στο Καραϊσκάκη, σε ένα παιχνίδι στο οποίο η αρχική 11άδα που θα επιλέξει ο Μίτσελ θα δείξει αν υπάρχει ή όχι θέμα με τον Γιώργο Μασούρα, ο οποίος ζει κάτι που δεν είχε συνηθίσει.

Οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται στο -12 από τον Παναθηναϊκό και στο -6 από την ΑΕΚ μετά την πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος, οπότε τα περιθώρια έχουν στενέψει πολύ. Πάρα πολύ. Η νίκη κόντρα στην ομάδα της Αρκαδίας, επομένως, θεωρείται και είναι μονόδρομος για τους Πειραιώτες, αν δεν θέλουν να μείνουν από τώρα έξω από τη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Για να έχουν, όμως, ελπίδες δεν αρκεί φυσικά το να νικήσουν τον Αστέρα, αλλά θα πρέπει να βελτιωθούν πολύ ως ομάδα σε όλους τους τομείς. Θα πρέπει ο Μίτσελ να βρει το κατάλληλο σχήμα, την κατάλληλη 11άδα και έχει ενδιαφέρον το να δούμε αν ο Μασούρας θα βρίσκεται ή όχι σε αυτό. Αμφιβολίες που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα υπήρχαν, αλλά γεννήθηκαν μετά τα τελευταία δύο παιχνίδια της ομάδας.

Τρίτο σερί παιχνίδι που θα μείνει έξω;

Ο Γιώργος Μασούρας με τον Ολυμπιακό

Συγκεκριμένα, κόντρα στον Ατρόμητο για το κύπελλο και τον ΠΑΣ Γιάννινα για το πρωτάθλημα, ο Μίτσελ άφησε εκτός 11άδας τον 28χρονο εξτρέμ και δεν τον χρησιμοποίησε καθόλου. Γεγονός που θα περνούσε στα ψιλά, αν δεν ήταν πρωτοφανές εδώ και τέσσερα χρόνια. Γιατί εδώ και τέσσερα χρόνια ο Μασούρας δεν είχε μείνει ποτέ έξω από δύο συνεχόμενους αγώνες αν δεν υπήρχε πρόβλημα τραυματισμού ή τιμωρία λόγω καρτών. Αν, επομένως, συμβεί και τρίτη, τότε μάλλον το μήνυμα του Ισπανού προς τον Έλληνα άσο θα είναι πιο σαφές από ποτέ.

Με δεδομένο, πάντως, ότι ο Ολυμπιακός έχει αγωνιστικά θέματα και οι λύσεις δεν είναι πολλές, η λογική λέει ότι ο Μίτσελ θα χρησιμοποιήσει αυτή τη φορά τον Μασούρα, περιμένοντας από αυτόν να κάνει τη διαφορά επιθετικά και παράλληλα να βοηθήσει και αμυντικά γυρίζοντας πίσω από την πλευρά του για να δώσει βοήθειες στον μπακ.