Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Νικόλας Πατέρας αλλά και οι Πατρίκ Κομνηνός, Γιάννης Μώραλης θα είναι οι εκπρόσωποι της Σούπερ Λίγκας σε σύσκεψη που έχει συγκαλέσει για την προσεχή Δευτέρα ο ΓΓΑ, Πάνος Μπιτσαξής κατά της βίας στα γήπεδα. Πέραν των ισχυρών ανδρών των δύο αιωνίων αντιπάλων το παρών θα δώσουν και εκπρόσωποι της Πολιτείας και της αστυνομίας.

Έχει ιδιαίτερη σημασία στην παρούσα φάση το γεγονός πως οι Μαρινάκης, Πατέρας έχουν κοινό μέτωπο κατά της βίας. Στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας της Παρασκευής, εκτός από αυτό το θέμα, επρόκειτο να συζητηθεί και το ζήτημα της διαιτησίας, καθώς είχαν προσκληθεί να παραστούν ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Βασίλης Τεροβίτσας και ο Διευθυντής Ανάπτυξης Διαιτησίας, Κύρος Βασσάρας. Ωστόσο, λόγω της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΕΠΟ την ίδια ώρα, δεν μπόρεσαν να παραστούν και έτσι το θέμα της διαιτησίας (με παρόντες τους δύο επικεφαλής) θα τεθεί εκ νέου σε επόμενη συνεδρίαση.

Κατά τ’ άλλα:
Α) Εγκρίθηκε το αγωνιστικό πρόγραμμα του πρωταθλήματος από τη 16η έως και την 22η αγωνιστική. Το πρόγραμμα των αγωνιστικών από την 23η μέχρι και την 26η θα ανακοινωθεί εντός του Ιανουαρίου, ενώ οι αγώνες στις τελευταίες αγωνιστικές (27η-30η) θα διεξαχθούν την ίδια μέρα και ώρα. Το πρόγραμμα βρίσκεται αναλυτικά στο www.superleaguegreece.net.

Β) Έγινε ενημέρωση από τη διοίκηση για την επέκταση της χορηγίας του πρωταθλήματος από τον ΟΠΑΠ μέχρι την αγωνιστική περίοδο 2013-2014.

Γ) Δόθηκαν στις ΠΑΕ-μέλη οι προδιαγραφές για το πρόγραμμα Αδειοδότησης της UEFA (Κανονισμός Υποδομής Γηπέδων της UEFA και Κανονισμός Αδειοδότησης Ομάδων και Οικονομικού «Ευ Αγωνίζεσθαι» UEFA-ΕΠΟ), οι οποίες θα μελετηθούν από επιτροπή αποτελούμενη από τέσσερις ΠΑΕ (Ηρακλής, Καβάλα, SKODA Ξάνθη και Ολυμπιακό), προκειμένου να καταρτιστεί το πλαίσιο εφαρμογής του στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.

Πηγή: gazzetta.gr