Την πρόκρισή της στα play in του Basketball Champions League εξασφάλισε η ΑΕΚ, η οποία υποδέχθηκε την Καρσίγιακα, έβαλε μόλις 9 πόντους στην πρώτη περίοδο, βρέθηκε να χάνει με -25 αλλά τελικά έκανε τρελή ανατροπή και επικράτησε με 80-72, πράγμα που σημαίνει ότι τερμάτισε στη 2η θέση του ομίλου της και θα έχει το πλεονέκτημα έδρας κόντρα στην Τόφας.

Το σκορ στο τέλος της πρώτης περιόδου ήταν 9-20 και αυτό τα έλεγε όλα για την απόδοση της Ένωσης, η οποία είχε τα εξής στατιστικά: 4/17 σουτ και 5 λάθη. Και έτσι, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, δεν είχε καμία ελπίδα για τη νίκη, η οποία θα τη διατηρούσε στη διοργάνωση. Μια νίκη που δεν έμοιαζε πιθανή, είναι η αλήθεια, ούτε στο δεύτερο δεκάλεπτο, κατά τη διάρκεια του οποίου η απογοητευτική ΑΕΚ βρέθηκε να χάνει με 10-35, για να ολοκληρωθεί τελικά το πρώτο ημίχρονο με το σκορ στο 24-40.

Οι κιτρινόμαυροι έπρεπε να αλλάξουν εντελώς τα πάντα στο παιχνίδι τους για να ανατρέψουν την κατάσταση και από την τρίτη περίοδο άρχισαν να το κάνουν, αφού με τον Μίτσελ μπροστάρη και τους Στρέλνιεκς και Γουίλιαμς άξιους συμπαραστάτες, άρχισαν να μειώνουν σταδιακά τη διαφορά, μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο από το -6 (50-56).

Η ψυχολογία, πλέον, είχε γυρίσει τούμπα και η ΑΕΚ έφτασε στο -1 (55-56) και στη συνέχεια προσπέρασε, παίρνοντας τελικά μεγάλη νίκη με 80-72 και παράλληλα τη 2η θέση στον όμιλο και το πλεονέκτημα έδρας κόντρα στην Τόφας.

Τα δεκάλεπτα: 9-20, 24-40, 50-56, 80-72