Η αποχή από τους επίσημους αγώνες τον τελευταίο μήνα δεν επηρέασε, όπως αποδείχθηκε, τον Παναθηναϊκό, ο οποίος επέστρεψε στη δράση υποδεχόμενος τον Βόλο στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας και τον νίκησε με 3-0 χάρη σε γκολ των Σπόραρ, Τσέριν και Βέρμπιτς, με αποτέλεσμα να είναι με το… 1,5 πόδι στους προημιτελικούς, όπου, λογικά, θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ.

Πριν την έναρξη του ματς, το βασικό ερώτημα ήταν ένα: Πόσο έχουν επηρεαστεί οι ομάδες από τη διακοπή λόγω Μουντιάλ; Μετά την έναρξή του, ήρθε και η απάντηση: Καθόλου. Οι πράσινοι μπήκαν στο παιχνίδι δείχνοντας από την αρχή τα αγωνιστικά στοιχεία που έχουν από την έναρξη της σεζόν, ενώ οι Θεσσαλοί, από την άλλη πλευρά, μπήκαν στο ματς με στόχο να παίξουν, όπως πάντα, ανοιχτά, επιθετικά. Και το έκαναν, με συνέπεια να δέχονται και φάσεις.

Ο Κότνικ, όμως, ήταν σωστός κάθε φορά που χρειάστηκε, αφού είπε «όχι» στον Κώτσιρα στο 21′, στον Βέρμπιτς στο 22′ και στον Παλάσιος στο 42′, κρατώντας το 0-0. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όμως, δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στην κοντινή προβολή του Σπόραρ, μετά την κεφαλιά-πάσα του Βέρμπιτς έπειτα από τη σέντρα του Μπερνάρ, με αποτέλεσμα να γίνει το 1-0.

Έτσι, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήγε στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα και όταν επέστρεψε από αυτά φρόντισε να καθαρίσει τον αγώνα -και κατά πάσα πιθανότητα και την πρόκριση- μέσα σε λίγα λεπτά: Στο 54′ ο Τσέριν με φαλτσαριστό από το ύψος της περιοχής έκανε το 2-0 και στο 59′ ο Βέρμπιτς με… κεραυνό έγραψε το 3-0 εν μέσω αποθέωσης.

Και από εκεί και πέρα, με τον Γιοβάνοβιτς να κάνει τις αλλαγές του, ο Παναθηναϊκός ήλεγξε απολύτως την κατάσταση και είναι αγκαλιά με την πρόκριση στους «8», όπου λογικά θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, αφού ο Βόλος θα πρέπει να κάνει… πράγματα και θαύματα στη ρεβάνς για να ανατρέψει την κατάσταση.

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (84′ Σάντσες), Πέρεθ (65′ Κουρμπέλης), Τσέριν, Μπερνάρ, Παλάσιος (84′ Κυριόπουλος), Βέρμπιτς (69′ Σαβιέρ), Σπόραρ (65′ Ιωαννίδης).

Βόλος: Κότνικ, Άλχο, Εσκοβάλ, Σιελής, Πίρινεν, Ουές (72′ Τάχατος), Μπαριέντος (73′ Μεταξάς), Νοκέρτ (66′ Φερνάντες), Μεθκίδα (66′ Ματίγια), Ντέλετιτς, Οζέγκοβιτς (80′ Κούτσιας).