Το ξεκίνημα της φετινής Euroleague ήταν τραγικό για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος φαινόταν ότι θα περνούσε μαρτύριο ανάλογο του περσινού, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες τα πράγματα δείχνουν να στρώνουν και ακόμη μία επιβεβαίωση ήρθε στο Κάουνας, όπου η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς νίκησε τη Ζαλγκίρις με 81-67, πανηγύρισε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι και ελπίζει ότι η άνοδος θα συνεχιστεί.

Το πρώτο ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό σε κάθε αγώνα είναι να μπαίνει συγκεντρωμένος και ορεξάτος στην άμυνα. Όσες φορές έχει συμβεί αυτό τα πράγματα έχουν πάει καλά, οπότε το ξεκίνημα της αναμέτρησης στη Λιθουανία μόνο αισιοδοξία προκαλούσε. Γιατί; Επειδή οι παίκτες του Ράντονιτς ήταν εξαιρετικοί στην άμυνα και είχαν σωστές επιλογές στην επίθεση. Έτσι, μετέτρεψαν το 6-4 σε 6-13 με σερί 9-0 και από εκεί και πέρα με πρωταγωνιστές τούς Μπέικον, Πονίτκα, Λι και Γουόλτερς οι πράσινοι έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +14 (13-27), έχοντας 8/11 δίποντα, 3/5 τρίποντα και κανένα λάθος.

Όλα, επομένως, πήγαιναν καλά και στο δεύτερο δεκάλεπτο έγιναν ακόμη καλύτερα, αφού η ομάδα συνέχισε στον ίδιο ρυθμό. Και αφού συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, βρέθηκε και στο +18 (20-38), πηγαίνοντας τελικά στα αποδυτήρια για ημίχρονο έχοντας διαφορά 16 πόντων (28-44) και πρώτους σκόρερ ως εκείνο το σημείο τούς Μπέικον (11π.) και Πονίτκα (7π.).

Αυτό που ήθελε, πλέον, ο Ράντονιτς ήταν να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό η ομάδα του και στην τρίτη περίοδο ώστε να «σκοτώσει» τον αντίπαλο, αλλά δεν το έκανε… Οι πράσινοι άρχισαν τα λάθη και παράλληλα έπαιρναν πόντους μόνο από τον Γουίλιαμς στην επίθεση, με συνέπεια η Ζαλγκίρις να μειώνει συνεχώς τη διαφορά, καταφέρνοντας να πλησιάσει στο -7 (53-60) στο 30′.

Το παιχνίδι είχε γίνει ντέρμπι, με τους Λιθουανούς να μειώνουν και στο -4 (56-60) με το ξεκίνημα της 4ης περιόδου, οπότε ο Παναθηναϊκός έπρεπε να συνέλθει και συνήλθε. Ο Μπέικον πήρε και πάλι τα πάνω του, ο Γουίλιαμς ήταν σταθερά καλός τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα και οι πράσινοι άρχισαν να χτίζουν ξανά διαφορά, πηγαίνοντας στο +12 (65-77) στο 37′, με τους γηπεδούχους να αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν τύχη.

Τα δεκάλεπτα: 13-27, 28-44, 53-60, 67-81