Στη φυλακή θα περάσει τους επόμενους 14 μήνες της ζωής του ο Τζον Κάριου, παλαίμαχος επιθετικός της εθνικής Νορβηγίας με θητεία, μεταξύ άλλων, σε Βαλένθια και Ρόμα, αφού κρίθηκε ένοχος για φοροδιαφυγή, με τον δικηγόρο του να πανηγυρίζει στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου.

Ο Κάριου, ο οποίος ξεχώριζε πάντα για το ύψος του (1,95μ.), έγινε γνωστός με τη φανέλα της Ρόζενμποργκ και στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Βαλένθια, Ρόμα, Μπεσίκτας, Λυών, Άστον Βίλα, Στόουκ Σίτι, Γουέστ Χαμ και φυσικά στην εθνική ομάδα της Νορβηγίας, αποφασίζοντας να βάλει τέλος στην καριέρα του το 2012.

Από τότε πέρασαν δέκα χρόνια και τώρα έρχεται ξανά στο προσκήνιο αλλά όχι για καλό, αφού καταδικάστηκε σε 14μηνη φυλάκιση χωρίς αναστολή για φοροδιαφυγή ύψους 500.000 ευρώ. Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης ο Κάριου παραδέχθηκε τη ενοχή του και έπεισε τους δικαστές πως ό,τι έγινε δεν ήταν ηθελημένο αλλά ακούσιο, με αποτέλεσμα η ποινή να μην είναι τόσο μεγάλη όσο αναμενόταν.

Για την ακρίβεια, η υπεράσπιση του δημοσίου ζητούσε φυλάκιση μεγαλύτερη των δύο ετών, αλλά τελικά το δικαστήριο ανακοίνωσε 14μηνη φυλάκιση, με τον δικηγόρο του να κάνει λόγο για μια μικρή νίκη.