Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού εξαφάνισαν μέσα σε λίγα λεπτά τα εισιτήρια για το κυριακάτικο (6/11) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, η διοίκηση κάνει τις τελευταίες ετοιμασίες ώστε να είναι όλα έτοιμα στη Λεωφόρο και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δουλεύει καθημερινά με την ομάδα με στόχο ακόμη μία νίκη, έχοντας όμως στο μυαλό του και τα μεταγραφικά θέματα και ειδικά το τι θα γίνει μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Αϊτόρ.

Ο Ισπανός εξτρέμ, όπως έδειχναν και οι αριθμοί, ήταν ο καλύτερος, ο πιο καθοριστικός παίκτης του πρωταθλήματος, μέχρι που ήρθε ο σοβαρός τραυματισμός στον χιαστό στο παιχνίδι με τον Άρη. Τραυματισμός που σημαίνει ότι θα λείψει για πολλούς μήνες και δεν θα μπορέσει να ενισχύσει την ομάδα στη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πρόκειται, ασφαλώς, για ένα μεγάλο «χτύπημα» για τους πράσινους και αυτό που σκέφτηκαν όλοι αμέσως μόλις έγινε γνωστή η έκταση του τραυματισμού είναι ότι θα γίνει μεταγραφή εξτρέμ τον Ιανουάριο.

Είναι, όμως, έτσι τα πράγματα; Θα κινηθεί σίγουρα ο Παναθηναϊκός για την απόκτηση ενός αντικαταστάτη του Αϊτόρ; Η απάντηση είναι… «μπορεί και όχι». Ακούγεται κάπως το να μην αποκτηθεί παίκτης για να καλύψει το κενό του παίκτη που ήταν ο καλύτερος της ομάδας από την αρχή της σεζόν, μοιάζει με μεγάλο ρίσκο, αλλά ο Γιοβάνοβιτς δεν είναι ακόμη σίγουρος ότι πρέπει να γίνει μια τέτοια μεταγραφή. Και ο λόγος που δεν είναι σίγουρος, είναι ένας παίκτης που ανήκει ήδη στους πράσινους και βγάζει μάτια κάθε φορά που μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο.

Μπιλάλ Αμπντελραχμάν… με τρέλα!

Τρελαίνει κόσμο ο Μπιλάλ του Παναθηναϊκού

Αυτός ο παίκτης, λοιπόν, είναι ο Μπιλάλ Αμπντελραχμάν, ο 18χρονος Αιγύπτιος που παίζει στην U19 του Παναθηναϊκού και πραγματοποιεί εντυπωσιακές εμφανίσεις και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ξεχωρίζοντας με την απόδοσή του και τα γκολ του στους αγώνες που δίνει η ομάδα του στο Youth League, το Champions League των Νέων. Ένα παιχνίδι αυτής της διοργάνωσης, άλλωστε, τον Σεπτέμβριο, το 8-0 επί της Σλάβια Σόφιας, ήταν αυτό που τον έφερε για πρώτη φορά στο προσκήνιο αφού είχε σκοράρει πέντε φορές!

Τώρα, πριν λίγες μέρες δηλαδή, έκανε χατ-τρικ κόντρα στην Τρεντσίν και γενικά είναι ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης έχοντας πετύχει 9 γκολ μέχρι στιγμής! Η κανονική θέση του Μπιλάλ, βέβαια, είναι αυτή του επιθετικού, αλλά μπορεί να αγωνιστεί και ως εξτρέμ και ο Γιοβάνοβιτς φέρεται να σκέφτεται όλο και πιο συχνά το ενδεχόμενο να μη ζητήσει μεταγραφή εξτρέμ τον Ιανουάριο αλλά να δώσει την ευκαιρία στον 18χρονο Αιγύπτιο.

Μια σκέψη που σίγουρα έχει και το ρίσκο της, αλλά ο Σέρβος προπονητής έχει αποδείξει μέχρι τώρα ότι ελέγχει πλήρως την κατάσταση στην ομάδα και κάθε του επιλογή ή έμπνευση δικαιώνεται. Δεν αποκλείεται, επομένως, να κάνει και τώρα τη διαφορά αποφασίζοντας να ανεβάσει στην πρώτη ομάδα τον Μπιλάλ και όχι να ζητήσει την απόκτηση ενός παίκτη για τη θέση του Αϊτόρ. Ο μικρός, άλλωστε, δείχνει με κάθε ευκαιρία ότι έχει πολύ ταλέντο και ο Σέρβος προπονητής, όπως και όλοι στον Παναθηναϊκό, πιστεύει πολύ σε αυτόν.