Αν υπάρχει μια ομάδα που δεν έχει προβληματιστεί καθόλου από την αρχή της σεζόν κι έπειτα, αφού ακόμη και τον πρόωρο ευρωπαϊκό αποκλεισμό τον ξεπέρασε ανώδυνα, αυτή είναι ο Παναθηναϊκός, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να μην… εμπιστεύεται όμως το κλίμα που έχει διαμορφωθεί και να έχει ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια με τους συνεργάτες του προκειμένου να προλάβουν ενδεχόμενες αρνητικές εξελίξεις.

Όταν ο Σέρβος προπονητής υπέγραφε στους πράσινους, το καλοκαίρι του 2021, οι οπαδοί δεν είχαν ενθουσιαστεί. Σταδιακά, όμως, όλοι άρχισαν να αντιλαμβάνονται ότι δούλευε καλά και η στήριξη άρχισε να μεγαλώνει. Μια στήριξη που έγινε ακόμη πιο έντονη μετά την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας τον περασμένο Μάιο, για να γίνει… τυφλή υπακοή φέτος χάρη στο εκπληκτικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Και ακριβώς αυτή είναι η παγίδα για τον Παναθηναϊκό που θέλει να αποφύγει ο Γιοβάνοβιτς.

Το 9×9, το οποίο μεταφράζεται σε +6 από την ΑΕΚ και +10 από τον Ολυμπιακό, έχει προκαλέσει φρενίτιδα ενθουσιασμού στις τάξεις του κόσμου, όπως δείχνει και ο γενικός ξεσηκωμός για το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Βόλο. Ένα ματς στο οποίο οι πράσινοι θα έχουν τη συμπαράσταση τουλάχιστον 15.000 οπαδών τους! Ο αριθμός είναι πραγματικά εντυπωσιακός και προφανώς προκαλεί ενθουσιασμό στη διοίκηση, αλλά προκαλεί και ανησυχία στον προπονητή. Και γι’ αυτό τον λόγο… έχει πιάσει δουλειά με τους συνεργάτες του.

«Απομονώστε την ομάδα»

Οπαδοί του Παναθηναϊκού

Αυτό που φοβάται, βασικά, ο Γιοβάνοβιτς είναι το ενδεχόμενο οι παίκτες του να παρασυρθούν από αυτό το κλίμα που επικρατεί. Και είναι ένας υπαρκτός κίνδυνος. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού καθημερινά εισπράτουν το κλίμα που έχει διαμορφωθεί, καθημερινά «βομβαρδίζονται», είτε ακούν ραδιόφωνο είτε διαβάζουν ιστοσελίδες ή εφημερίδες, από αναφορές στον ενθουσιασμό που υπάρχει στον κόσμο και στον ξεσηκωμό ενόψει Βόλου.

Το παιχνίδι θα είναι σαν εντός έδρας για τους πράσινους, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Η θεσσαλική ομάδα, άλλωστε, δεν βρίσκεται τυχαία στην 3η θέση. Δεν έχει πάρει τυχαία εκτός έδρας νίκη και ισοπαλία κόντρα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό αντίστοιχα. Ο Γιοβάνοβιτς θέλει, επομένως, από τους παίκτες του να… απομονωθούν από όλο αυτό το κλίμα που επικρατεί και να προετοιμαστούν για… πόλεμο στον Βόλο. Να προετοιμαστούν για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι.

Ένα παιχνίδι στο οποίο δεν είναι απίθανο να έρθει το πρώτο άσχημο αποτέλεσμα, η πρώτη απώλεια βαθμών. Είναι κι αυτό ένα σενάριο που παίζει. Ένα σενάριο που θα ενισχυθεί αν ο Παναθηναϊκός παρασυρθεί από τον ενθουσιασμό του κόσμου του. Και ο Γιοβάνοβιτς, επειδή ξέρει πολύ καλά πώς πάει το πράγμα στην Ελλάδα, γνωρίζει ότι ενδεχόμενο άσχημο αποτέλεσμα θα φέρει αλλαγή κλίματος. Γι’ αυτό και θέλει από τους παίκτες του να παραταχθούν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο με την ίδια λογική, νοοοτροπία, «πείνα» των προηγούμενων εννιά αγώνων. Και όχι με τη λογική ότι η ομάδα έχει πάρει ήδη το πρωτάθλημα και ο κόσμος της μετατρέπει σε φιέστα κάθε παιχνίδι πλέον, εντός ή εκτός έδρας…