Η εκτός έδρας νίκη επί του Παναιτωλικού βοήθησε ώστε να επανέλθει η ηρεμία στον Ολυμπιακό, με τον Μίτσελ και τους παίκτες του να ασχολούνται με το αγωνιστικό κομμάτι και τη διοίκηση να έχει στο μυαλό της και το μεταγραφικό, με τα νέα από Τουρκία να είναι ευχάριστα πάντως αφού είναι αρκετά πιθανό να προκύψει… δώρο εκατομμυρίων ευρώ.

Ένα από τα θέματα που απασχόλησαν και συνεχίζουν να απασχολούν τον Ισπανό προπονητή, μετά την επιστροφή του στους ερυθρόλευκους, είναι αυτό της μείωσης του αριθμού των παικτών που βρίσκονται στο ρόστερ. Είναι πολλοί αυτοί που βρίσκονται στον Ρέντη και δεν υπολογίζονται, άρα θα πρέπει στις προσεχείς μεταγραφικές περιόδους, αυτή του Ιανουαρίου και αυτή του καλοκαιριού του 2023, να βρεθούν λύσεις. Να βρεθούν ομάδες για να παραχωρηθούν και να απαλλαγούν από αυτούς οι Πειραιώτες.

Κάποιοι άλλοι, όμως, έχουν ήδη παραχωρηθεί σε άλλες ομάδες με τη μορφή δανεισμού. Και ένας από αυτούς τους παίκτες και συγκεκριμένα ο Χένρι Ονιεκούρου, είναι αρκετά πιθανό να φέρει τελικά κάποια… εκατ. ευρώ στο ταμείο της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, αφού τα νέα που έρχονται από την Τουρκία και τον αφορούν είναι, αν μη τι άλλο, ευχάριστα για τον Ολυμπιακό.

Θέλει να τον αγοράσει η Ντεμίρσπορ

Σε ομάδα της Τουρκίας δίνει τον Ονιεκούρου ο Ολυμπιακός

Ο Ονιεκούρου, λοιπόν, μπορεί να μην έπιασε στους Πειραιώτες, στην Τουρκία όμως τα πράγματα πάνε εξαιρετικά για τον ίδιο. Με 3 γκολ και 2 ασίστ σε 11 συμμετοχές, ο Νιγηριανός εξτρέμ είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της Άντανα Ντεμίρσπορ, ο προπονητής της οποίας, Βιτσέντσο Μοντέλα, φέρεται να έχει ήδη κάνει σαφές στη διοίκηση του συλλόγου ότι επιθυμεί την παραμονή του Ονιεκούρου και μετά την ολοκλήρωση του δανεισμού του.

Θέλει, με λίγα λόγια, από τη διοίκηση να αγοράσει τον παίκτη και στον Ολυμπιακό δεν έχουν απολύτως καμία αντίρρηση σε κάτι τέτοιο. Ο παίκτης, άλλωστε, δεν υπολογίζεται, οπότε αν όντως οι Τούρκοι θέλουν να τον αγοράσουν, στον Πειραιά πανηγυρίζουν. Ειδικά από τη στιγμή που στη Ντεμίρσπορ ξέρουν ότι οι οικονομικές απαιτήσεις των πρωταθλητών Ελλάδας δεν είναι χαμηλές. Το ποσό των 5 εκατ. ευρώ, άλλωστε, ζητούσαν το καλοκαίρι για να πουλήσουν τον 25χρονο εξτρέμ.

Κι όμως, παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός θα ζητήσει και πάλι ένα ανάλογο ποσό, στην Τουρκία γράφουν ότι η Ντεμίρσπορ θα βάλει μπρος τις διαδικασίες για την αγορά του Ονιεκούρου. Γεγονός που μόνο χαρά προκαλεί στο λιμάνι…