Ο Παναθηναϊκός έχει αρχίσει τόσο εντυπωσιακά τη φετινή σεζόν ώστε όλοι στις τάξεις του να πιστεύουν όσο ποτέ άλλοτε από το 2010 κι έπειτα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να έχει υπό πλήρη έλεγχο τα πάντα στην ομάδα και τον Γιάννη Αλαφούζο να κάνει σαφές στον προπονητή πώς έχουν τα πράγματα ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.

Οι πράσινοι πήραν κεφάλι στη βαθμολογία από την πρεμιέρα της Super League 1 και παραμένουν στην κορυφή, έχοντας ως στόχο να είναι εκεί και στο τέλος του πρώτου γύρου. Ένας πρώτος γύρος που θα ολοκληρωθεί με τη διακοπή λόγω Μουντιάλ. Από εκείνη τη στιγμή, από την ώρα που θα γίνει αυτό, αφού η Εθνική Ελλάδας δεν θα είναι στο Κατάρ, το ενδιαφέρον των ελληνικών ομάδων θα στραφεί στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Θα αρχίσει, δηλαδή, η δουλειά για ανανεώσεις συμβολαίων αλλά και για το κλείσιμο μεταγραφών ενόψει Ιανουαρίου.

Με βάση όσα έχουμε δει ως τώρα, η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός… δεν καίγεται κιόλας για μεταγραφική ενίσχυση. Προσοχή: Δεν υπάρχει ούτε ένας προπονητής στον πλανήτη γη που θα πει «όχι» σε μεταγραφές για την ομάδα του, ακόμη κι αν αυτή είναι πλήρης. Προτεραιότητα, όμως, δεν είναι για τους πράσινους, αφού υποχρεώσεις στην Ευρώπη δεν έχουν και η ομάδα, παρά τους τραυματισμούς, ανταποκρίνεται. Παρ’ όλα αυτά, ο Αλαφούζος φρόντισε να κάνει σαφές ένα πράγμα στον Γιοβάνοβιτς…

«Πάρε όποιον θες»

Αλαφούζος και Γιοβάνοβιτς στην πτήση για Πράγα

Το μήνυμα, λοιπόν, του προέδρου στον προπονητή του Παναθηναϊκού, είναι ακριβώς αυτό: «Θα γίνει πράξη κάθε μεταγραφική επιθυμία σου». Του ξεκαθάρισε, δηλαδή, ότι τον εμπιστεύεται με κλειστά μάτια, ότι έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε ό,τι αφορά το ποιοι θα έρθουν ή ποιοι θα φύγουν, ότι το οικονομικό δεν θα είναι εμπόδιο αν πραγματικά θέλει την απόκτηση κάποιου παίκτη. Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, προφανώς και ο Αλαφούζος δεν είπε στον Γιοβάνοβιτς… να πάρει και τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Είναι γνωστά τα οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ.

Έκανε σαφές, όμως, ότι αν χρειαστεί να γίνει η υπέρβαση, θα γίνει. Όπως συνέβη και το καλοκαίρι δηλαδή, όταν κρίθηκε απαραίτητο κάτι τέτοιο. Και θα ξαναγίνει και τον Ιανουάριο, αν το ζητήσει ο Σέρβος προπονητής. Ο Αλαφούζος, άλλωστε, θέλει πάρα πολύ την κατάκτηση του πρωταθλήματος φέτος και αυτό, όπως έχει αναφερθεί κι άλλη φορά, το δείχνει με το πώς ντοπάρει οικονομικά τους παίκτες. Και όσο κυλάει η σεζόν τα ποσά προς αυτούς, με τη μορφή πριμ, θα αυξηθούν…