Τον Σεπτέμβριο του 2020 ο Λιβάι Γκαρσία υπέγραψε στην ΑΕΚ ως δεξιός εξτρέμ και ως τέτοιος πέρασε τα πρώτα του δύο χρόνια στην Ελλάδα, αλλά ο Ματίας Αλμέιδα έχει αποφασίσει φέτος να τον μετατρέψει σε σέντερ φορ και η αλήθεια είναι πως ο παίκτης ανταποκρίνεται καλά μέχρι στιγμής, με αποτέλεσμα το όνομά του να το έχουν ήδη σημειώσει ευρωπαϊκές ομάδες, οι οποίες έχουν και… καλές οικονομικές δυνατότητες.

Το παιχνίδι με τον Ιωνικό ήταν μια καλή ευκαιρία για την Ένωση ώστε να μπει στο νέο της γήπεδο, την OPAP Arena, με τον καλύτερο τρόπο. Και το έκανε. Νίκη με 4-1, ωραία μπάλα, ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ, εκπληκτική ατμόσφαιρα από τους οπαδούς. Αυτούς τους οπαδούς που είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την πρόοδο που κάνει ο 24χρονος άσος από το Τρινιντάντ & Τομπάγκο ως σέντερ φορ. Πρόοδος που αρχίζει να φαίνεται και στους αριθμούς πλέον.

Κόντρα στους Νικαιώτες ο Γκαρσία ήταν ένας εξ αυτών που βρήκαν δίχτυα και πέτυχε το 2ο του γκολ στο πρωτάθλημα, αρχίζοντας πλέον να προσαρμόζεται όλο και περισσότερο στη νέα του θέση. Σε όσα ζητάει από αυτόν ο Αλμέιδα. Έτσι, βλέπουμε τον 24χρονο άσο να κινείται κανονικά σαν 9άρι στην περιοχή, να παίρνει θέση ανάλογα με το σημείο στο οποίο βρίσκεται η μπάλα, να προσαρμόζεται στο παιχνίδι των συμπαικτών του ώστε να είναι εκεί που πρέπει για να τελειώσει τη φάση. Μια διαδικασία που δεν είναι εύκολη, αλλά φαίνεται ότι προχωράει καλά. Και αυτό το επιβεβαιώνουν και στο… εξωτερικό.

Ρώσοι και Πορτογάλοι τον παρακολουθούν

Ο Λιβάι Γκαρσία στο ΑΕΚ - Ιωνικός

Όσο ικανοποιημένος είναι, λοιπόν, μέχρι στιγμής ο Αλμέιδα από όσα βλέπει από τον Γκαρσία στους αγώνες και τις προπονήσεις της ΑΕΚ, άλλο τόσο είναι και οι άνθρωποι των ομάδων που τον παρακολουθούν. Οι άνθρωποι, δηλαδή των Μπενφίκα, Σπαρτάκ Μόσχας, Αχμάτ Γκρόζνι και Λοκομοτίβ Μόσχας, όπως αναφέρει η εφημερίδα LIVESPORT. Αυτές είναι οι τέσσερις ομάδες που έχουν σημειωμένο το όνομα του άσου της Ένωσης και έχουν όλες ένα κοινό χαρακτηριστικό: Έχουν λεφτά.

Αυτό, μάλιστα, το ξέρουν πολύ καλά και οι κιτρινόμαυροι, αφού στη Λοκομοτίβ Μόσχας πούλησαν για 3 εκατ. ευρώ τον Μάριο Μιτάι, ο οποίος έγινε έτσι η 4η πιο ακριβή πώληση στην ιστορία της ΑΕΚ. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν στην Ένωση αποφάσιζαν να πουλήσουν τον Λιβάι Γκαρσία, θα είχαν τη δυνατότητα να πάρουν πολλά λεφτά, τα οποία θα μπορέσουν στη συνέχεια να επενδύσουν για την ενίσχυση της ομάδας. Προς το παρόν, όμως, αυτά μοιάζουν πολύ… μακρινά.

Αυτή τη στιγμή αυτό που κρατάνε όλοι στον δικέφαλο αετό είναι το γεγονός ότι ο παίκτης ανταποκρίνεται καλά σε όσα νέα του ζητάει ο προπονητής του. Και αν συνεχίσει να το κάνει, θα έρθει και η ώρα που η ΠΑΕ θα δεχθεί κρούση από ομάδα του εξωτερικού.