Η αντίδραση του Κιλιάν Μπαπέ, όπως και του προπονητή Κριστόφ Γκαλτιέ, σε ερώτηση που δέχθηκαν στη συνέντευξη Τύπου της Παρί Σεν Ζερμέν πριν τον αγώνα με τη Γιουβέντους, ερώτηση που αφορούσε στο κατά πόσο θα δεχόταν να ταξιδέψει με τρένο για τα εκτός έδρας παιχνίδια τα επόμενα χρόνια, μπορεί να φέρει νομοσχέδιο στη Γαλλία με την ονομασία «PSG», δηλαδή τα αρχικά του κλαμπ.

Συγκεκριμένα, τόσο ο διεθνής Γάλλος φορ όσο και ο προπονητής έβαλαν τα γέλια, γεγονός που είχε ως συνέπεια να δεχθούν κατακραυγή εντός και εκτός Γαλλίας, αφού είναι μια περίοδος που ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν καλεί τους Γάλλους να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας.

Εκμεταλλευόμενη, επομένως, το timing, αφού η αντίδραση των Μπαπέ και Γκαλτιέ έγινε θέμα συζήτησης, η περιβαλλοντική ομάδα της Γερουσίας σχεδιάζει νόμο για τη μείωση της χρήσης ιδιωτικών τζετ και τη μαζικότερη χρησιμοποίηση των τρένων.

Ο επικεφαλής, μάλιστα, Γκιγιέμ Γκοτάρντ, έκανε δηλώσεις για το θέμα, λέγοντας τα εξής: «Είναι θλιβερό. Θα πίστευε κανείς ότι ο Μπαπέ θα έδινε το παράδειγμα προκειμένου να αλλάξουμε τις συνήθειές μας για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη; Έχουμε ακόμη δουλειά για την ευαισθητοποίηση. Θα χρειαστούμε ισχυρή δημόσια πολιτική και δεσμευτικές προτάσεις.

Σκεφτόμαστε επίσης να καταθέσουμε ένα νομοσχέδιο «PSG» για την απαγόρευση των τζετ όταν υπάρχει λύση για τους σιδηροδρόμους για αποστάσεις μικρότερες των 2,5 ωρών».