Ήταν το πρώτο ντέρμπι της φετινής Super League 1 και δεν μπορεί να θεωρηθεί θεαματικό, ήταν όμως ένα δυνατό παιχνίδι με πάθος, ένταση, νεύρα, αποβολές στο φινάλε, λίγες ευκαιρίες για τις δύο ομάδες και κορυφαία όλων το χαμένο πέναλτι του Άρη με τον Γκρέι, την εκτέλεση του οποίου απέκρουσε ο Κοτάρσκι, με το 0-0 τελικά να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων και να φέρνει την πρώτη απώλεια βαθμών για τον ΠΑΟΚ.

Αυτό που περίμεναν οι περισσότεροι ήταν ότι οι γηπεδούχοι θα ήταν αυτοί που θα έμπαιναν πιο δυνατά στο παιχνίδι, χάρη και στην εκπληκτική συμπαράσταση των οπαδών τους, αλλά τα πράγματα δεν έγιναν έτσι. Αντιθέτως, στα πρώτα λεπτά ήταν οι φιλοξενούμενοι αυτοί που έδειχναν να πατάνε καλύτερα, έχοντας και την πρώτη τους στιγμή στο 3′ με το σουτ του Νάρεϊ που κόντραρε.

Λίγα λεπτά μετά, στο 7′, μια ασυνεννοησία στην άμυνα των ασπρόμαυρων θα μπορούσε να οδηγήσει σε γκολ των κίτρινων αλλά ο Κοτάρσκι κατάφερε να μπλοκάρει τη μπάλα μετά την προσπάθεια του Ματέο Γκαρσία που δευτερόλεπτα πριν τον είχε αποφύγει, κρατώντας το 0-0. Όπως και να έχει, το πρώτο 10λεπτο είχε να επιδείξει δύο φάσεις, με το παιχνίδι στη συνέχεια να χαλάει.

Πολλές δυνατές μονομαχίες, πολλές διακοπές, ρυθμός δεν υπήρχε και γενικά ο ΠΑΟΚ έδειχνε πιο ομάδα αλλά ο Άρης πιο γρήγορος, χωρίς όμως κανείς εκ των δύο να πείθει ότι… ετοιμάζεται να σκοράρει. Ένα μακρινό σουτ του Μαντσίνι στο 35′ που απέκρουσε ο Κοτάρσκι και ένα του Ντουκουρέ εντός περιοχής που κόντραρε στον Ίνγκασον ήταν όλες κι όλες οι… φάσεις μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο φυσιολογικά δεν είχε γκολ.

Φάση από τον αγώνα Άρης - ΠΑΟΚ

Στην επανάληψη όμως και ειδικά στο ξεκίνημά της θα μπορούσε να έρθει αυτό και μάλιστα και από τις δύο πλευρές. Αρχικά, στο 49′, για τους ασπρόμαυρους, με τον Μπράντον Τόμας να κάνει το τακουνάκι και τον Κουέστα να αποκρούει με το πόδι. Στη συνέχεια, στο 53′, για τους κίτρινους που κέρδισαν πέναλτι για ανατροπή του Εμπακατά από τον Κουλιεράκη, αλλά ο Κοτάρσκι απέκρουσε την εκτέλεση του Γκρέι!

Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων ήταν στα πάνω του και το έδειξε και ένα λεπτό αργότερα αποκρούοντας το πλασέ του Μαντσίνι, για να αναλάβουν στη συνέχεια οι δύο προπονητές… Ο Τερζής από τη μία πλευρά και ο Λουτσέσκου από την άλλη άρχισαν τις αλλαγές αλλά αυτό δεν έφερε κάποιο αποτέλεσμα, αφού ο ρυθμός που πήγε να αποκτήσει το παιχνίδι χάλασε, οι καλές φάσεις απουσίασαν, στις καθυστερήσεις επικράτησε ένας χαμός που είχε ως συνέπεια να αποβληθούν οι Ελ Καντουρί – Νταμό και το 0-0 έμεινε ως το τέλος…

Άρης: Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού, Ντουκουρέ, Ντιόπ (46′ Νταμπό), Μαντσίνι (81′ Ζερβίνιο), Ματέο Γκαρσία (81′ Καμάτσο), Μανού Γκαρσία (69′ Ιτούρμπε), Γκρέι (64′ Πάλμα).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης (59′ Βιεϊρίνια), Ντάντας (59′ Μπίσεσβαρ), Κούρτιτς, Νάρεϊ, Αουγκούστο, Α. Ζίβκοβιτς (73′ Ελ Καντουρί), Τόμας (63′ Ολιβέιρα).