Το όνομα του Σλάβεν Μπίλιτς ήταν ένα από αυτά που ακούστηκαν για τον Ολυμπιακό και τα συγκεκριμένα ρεπορτάζ είχαν βάση αφού τα επιβεβαίωσε τώρα ο ίδιος, τονίζοντας ότι ήρθε στην Αθήνα για συζητήσεις με τη διοίκηση των Πειραιωτών αλλά αποφάσισε να απαντήσει αρνητικά.

Οι ερυθρόλευκοι θα προχωρήσουν σε αλλαγή προπονητή τα προσεχή 24ωρα με τον Ισπανό Κάρλος Κορμπεράν να είναι το μεγάλο φαβορί για να αντικαταστήσει τον Μαρτίνς, αλλά τα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν εξελιχθεί διαφορετικά. Θα μπορούσε, δηλαδή, να είναι ο Μπίλιτς αυτός που θα αντικαταστήσει τον Πορτογάλο, αφού τα είπε από κοντά με τους διοικούντες τον Ολυμπιακό, όπως αποκάλυψε σε δηλώσεις του στη «Sportske Novosti».

«Ημουν στο Σπλιτ με τον Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς και μάθαμε ότι ο Ολυμπιακός έχασε 4-0 από τη Μακάμπι Χάιφα και έμεινε εκτός του Champions League. Σύντομα, υπήρξαν κάποια τηλεφωνήματα και με ρώτησαν αν ήθελα να πάω για μια συνέντευξη. Φυσικά δέχτηκα.

Πρωτίστως γιατί ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ομάδα που κατακτά τίτλους, με τεράστια βάση οπαδών και όταν σε καλούν να δουλέψεις σε ένα τέτοιο περιβάλλον, είναι μεγάλο πράγμα. Ξέρω την ομάδα και το κλίμα του ελληνικού ποδοσφαίρου πολύ καλά και φυσικά μου άρεσε που με ζήτησαν. Γι’ αυτό πήγα για τις συζητήσεις με τη διοίκηση του συλλόγου», είπε αρχικά ο Κροάτης προπονητής και συνέχισε.

«Νομίζω πως το πρωτάθλημα ξεκινά στις 20 Αυγούστου, ενώ μέχρι τότε υπάρχουν και δύο ματς με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας. Υπάρχουν πολλοί παίκτες στο ρόστερ, η Ευρώπη είναι πολύ σημαντική για τον Ολυμπιακό και πρέπει να ξέρεις τι κάνεις.

Είχαμε μία ανοιχτή, ειλικρινή κουβέντα και οι άνθρωποι του συλλόγου μου άφησαν πολύ θετική εντύπωση. Υπήρχε κοινή επιθυμία να συνεργαστούμε. Όλα ήταν καλά, αλλά ζύγισα όλα τα δεδομένα και έφτασα στο συμπέρασμα πως τουλάχιστον για την ώρα οι δρόμοι μας δεν θα συναντηθούν».