Σε 15 μέρες ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Μακάμπι Χάιφα εκτός έδρας στο πρώτο παιχνίδι για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League και τα πράγματα δεν είναι ιδανικά, τόσο επειδή η ομάδα δεν είναι και στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, όσο και επειδή υπάρχουν παίκτες τραυματίες ή ανέτοιμοι, την ώρα που ο Πέδρο Μαρτίνς περιμένει κι άλλες κινήσεις από τη διοίκηση, όπως είπε και ο Κώστας Νικολακόπουλος.

Οι αναμετρήσεις με τους Ισραηλινούς δεν είναι απλά τα πρώτα επίσημα και κρίσιμα παιχνίδια για τους Πειραιώτες. Είναι δύο «τελικοί», από τους οποίους πρέπει να περάσουν και να παίξουν και τους επόμενους, προκειμένου να επιστρέψουν στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Το ιδανικό, επομένως, θα ήταν στον Πειραιά να επικρατεί ηρεμία, να είναι όλα εντάξει, να μην υπάρχει προβληματισμός για τίποτα. Δεν είναι, όμως, έτσι τα πράγματα…

Στον Πειραιά δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για την εικόνα της ομάδας σε όλα τα φιλικά προετοιμασίας ως τώρα, ενώ υπάρχουν και προβλήματα με δύο παίκτες, οι οποίοι είναι πολύ σημαντικοί. Ο ένας είναι ο Γκάρι Ροντρίγκες, ο οποίος υπέστη θλάση στην πρώτη μέρα της προετοιμασίας. Όπως είπα ο Κώστας Νικολακόπουλος στον ΣΠΟΡ FM, ο Μαρτίνς τον προόριζε για βασικό στα άκρα με τον Μασούρα, αλλά η συμμετοχή του είναι αμφίβολη. Ο άλλος παίκτης είναι ο Σίμε Βρσάλικο, ο δεξιός μπακ που αποκτήθηκε για να κάνει τη διαφορά με την αξία του και την εμπειρία του.

Θα τον έχει, όμως, ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι με τη Μακάμπι; Ο Κροάτης, είπε ο Νικολακόπουλος, είναι σίγουρος ότι θα είναι έτοιμος, αλλά στον Πειραιά δεν είναι απολύτως βέβαιοι και αγωνιούν για το αν θα καταφέρει να τεθεί στη διάθεση του Μαρτίνς. Αν δεν είναι έτοιμος, τότε προφανώς είναι σημαντικό πρόβλημα, αφού μιλάμε για την πιο σημαντική μεταγραφή από όσες έχουν κάνει ως τώρα οι Πειραιώτες.

Ο Πέδρο Μαρτίνς

Τα μεταγραφικά νέα…

Και μιας και ο λόγος για μεταγραφές, ας δούμε τι είπε για αυτά τα θέματα στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM ο Κώστας Νικολακόπουλος…

«Περιμένουμε τις εξελίξεις για Σκάρπα, εξτρέμ και αριστερό μπακ. Για τον Σκάρπα, κανονικά έπρεπε από χθες να έχουμε μία πιο σαφή εικόνα, αλλά υπάρχουν κάποια διαδικαστικά θέματα που ίσως το πάνε λίγες μέρες πιο πίσω. Μέσα στην εβδομάδα, πάντως, θα ξέρουμε και πιστεύω ότι θα συμφωνήσουν από τώρα για τον Δεκέμβριο. Για τον Μαξ Λόου, δεν πάνε τόσο γρήγορα τα πράγματα με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, που είναι δύσκολη ομάδα στη διαπραγμάτευση, έχοντας Άραβες στην ηγεσία της. Λογικά θα τον δώσει, αλλά περιμένουμε να δούμε με τι κόστος.

Υπάρχει μία άλλη επιλογή του Καναδού, του Σαμ Αντεκούγκμπε της Χατάισπορ. Υπάρχει και το θέμα του εξτρέμ, όπου περίμεναν τα πράγματα να πάνε καλύτερα με τον Εμπουκού στον Ολυμπιακό με τον Εμπουκού, για τον οποίο έκανε μία μεγάλη πρόταση 4,5 εκατ. ευρώ από τη Ρεμς. Δεν έδειξε τουλάχιστον μέχρι να συγκινείται η γαλλική ομάδα. Το σκέφτεται και ο παίκτης, σύμφωνα με ρεπορτάζ αν είναι καλό να φύγει από τώρα από τη Γαλλία. Χτυπάει ο Ολυμπιακός πλέον και άλλες πόρτες, με κορυφαία την περίπτωση του Σόλομον της Σαχτάρ».