Η Νότιγχαμ Φόρεστ δεν κατάφερε τελικά να εξασφαλίσει την απευθείας άνοδο στην Premier League μετά την ήττα της από τη Μπόρνμουθ, με συνέπεια ο Βαγγέλης Μαρινάκης να είναι έξαλλος με τη συμπεριφορά της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας απέναντι στην ομάδα του λόγω της διαιτησίας, επισημαίνει το BBC.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ θα ήταν ήδη στην Premier League αν νικούσε τη Μπόρνμουθ το βράδυ της Τρίτης (3/5), αλλά τελικά ηττήθηκε με 1-0 και θα πρέπει να συμμετέχει στα πλέι οφ ανόδου. Μια ήττα που ήρθε έπειτα από ένα σοβαρό διαιτητικό λάθος, αφού με το παιχνίδι στο 0-0 έγινε πέναλτι υπέρ της ομάδας του Νότιγχαμ αλλά ο βοηθός διαιτητή υπέδειξε οφσάιντ που δεν υπήρχε.

Το γεγονός αυτό λοιπόν, όπως αναφέρει ο Κόλιν Φρέι, ο οποίος σχολιάζει τους αγώνες της Νότιγχαμ Φόρεστ για το BBC, έχει προκαλέσει την απογοήτευση του Μαρινάκη. Απογοήτευση για τη συμπεριφορά της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας απέναντι στην ομάδα του, θεωρώντας πως από την αρχή της σεζόν η διαιτησία κυνηγάει τη Φόρεστ.

«Για πρώτη φορά από το 2017 όταν και ανέλαβε τη Νότιγχαμ Φόρεστ με κάλεσε ο ίδιος για να μου μεταφέρει την απογοήτευση του. Δεν ήθελε να δώσει συνέντευξη, αλλά να δηλώσει ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος με την αγγλική Ομοσπονδία. Η απογοήτευση του δεν έχει να κάνει μόνο με κάποιες διαιτητικές αποφάσεις κατά τη διάρκεια των αγώνων, αλλά και με τη γενικότερη στάση της Ομοσπονδίας προς την Νότιγχαμ. Όπως για παράδειγμα η αρχική αναβολή της αναμέτρησης Μπόρνμουθ-Νότιγχαμ, που ήταν κανονικά να διεξαχθεί στα μέσα Φεβρουαρίου. Ο κ. Μαρινάκης μου είπε ότι “Θέλω να εκφράσω την απογοήτευσή μου και την επιθυμία μου να βλέπω έναν δίκαιο διαιτητή και μια δίκαιη ομοσπονδία έτσι ώστε τα αποτελέσματα να κρίνονται από τους παίκτες στο χορτάρι”», τόνισε αρχικά ο Άγγλος δημοσιογράφος.

«Η Νότιγχαμ Φόρεστ έχει στείλει πολλές επιστολές αλλά δεν συνέβη απολύτως τίποτα»

Στη συνέχεια, ο ρεπόρτερ του BBC τόνισε πως «οι ομάδες δεν έχουν και πολλά περιθώρια αν και η αλήθεια είναι οτι η Φόρεστ τη φετινή σεζόν δεν είχε ιδιαίτερα καλές διαιτησίες. Ο κ. Μαρινάκης μου αποκάλυψε ότι έχουν στείλει πολλές επιστολές, αλλά δεν συνέβη τίποτα απολύτως. Μου επανέλαβε ότι είναι τρομερά απογοητευμένος γιατί έχει επενδύσει πολλά εκατομμύρια λίρες στη Νότιγχαμ και έφτασε την ομάδα στο σημείο να διεκδικεί την άνοδο, αλλά τους την άρπαξαν».