Την επιθυμία του να κατακτήσει τίτλους με τον Ολυμπιακό εκφράζει ο Βασίλης Σπανούλης, που αφήνει πίσω του τον Παναθηναϊκό. Παράλληλα αναφέρεται στο ΝΒΑ, την Εθνική Ελλάδος και τους προπονητές που τον επηρέασαν, αγνοώντας τον Ομπράντοβιτς.

Ο 28χρονος γκαρντ των «ερυθρόλευκων», Βασίλης Σπανούλης, μίλησε στο ισπανικό περιοδικό Gigantes για…

…τους προπονητές που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην πορεία του:
«Ένας από τους πρώτους προπονητές μου, όταν ήμουνα 10 ετών, με επηρέασε αρκετά, όπως και ο Βλάντο Μαϊστρένκο, ο οποίος με ανέλαβε αργότερα και περάσαμε τέσσερα χρόνια μαζί».

…τις πρώτες του σεζόν στην Α1, με τη φανέλα του Αμαρουσίου:
«Το Μαρούσι ήταν η πρώτη μου ομάδα στην Α1 και έμεινα τέσσερα χρόνια. Ήταν περίπλοκη η προσαρμογή μου στην αρχή, διότι είχα νέους συμπαίκτες και βρισκόμουν σε μία πόλη όπως η Αθήνα. Επιπλέον ήταν η πρώτη φορά που ζούσα μόνος μου. Μετά τους πρώτους μήνες, βελτιώθηκαν τα πράγματα και δούλεψα σκληρά για να πετύχω».

…τη θητεία του στο ΝΒΑ:
«Για να πετύχεις στο ΝΒΑ πρέπει να βρεθείς στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή. Δεν μου έτυχε ο ιδανικός προπονητής, αλλά δεν πρόκειται να ασκήσω κριτική σε κανέναν. Πάντως, ο Βαν Γκάντι δεν ήταν ο ιδανικός προπονητής για τα χαρακτηριστικά μου. Έτσι είναι η ζωή. Πρέπει να μαθαίνεις από τις δύσκολες στιγμές και να ωριμάζεις. Εάν το στιλ μου μπορούσε να “μετρήσει” στο ΝΒΑ; Ειλικρινά πιστεύω ότι θα μπορούσα να προσαρμοστώ, αλλά δεν ήταν η σωστή ομάδα. Ήταν όνειρό μου και ήμουνα νέος όταν πήγα. Ήμουνα τόσο ενθουσιασμένος που θα έπαιζα στο ΝΒΑ, που δεν αντιλήφθηκα ότι ο προπονητής δεν ήταν κατάλληλος. Πήγα χωρίς να το σκεφτώ και πιστεύω ότι γι’ αυτό ευθύνομαι εγώ».

…τον Παναθηναϊκό:
«Αυτό είναι το παρελθόν μου. Έπαιξα εκεί τέσσερα χρόνια κι αυτό είναι. Δεν θέλω να το σκέφτομαι άλλο. Είμαι σε νέα ομάδα και θέλω να πετύχω».

…την απόφασή του να μετακομίσει στους «ερυθρόλευκους»:
«Ήταν καλύτερα να κλείσω στον Ολυμπιακό. Υπήρχε ενδιαφέρον και από τη Ρεάλ, αλλά στο τέλος δεν καρποφόρησε. Έχω μάθει να ζω υπό πίεση. Έτσι είναι η ζωή μου και αυτό πηγάζει από το ότι παίζω σε μεγάλη ομάδα και πρέπει να επικεντρώνομαι σε μεγάλους στόχους. Είναι φυσιολογικό να πιέζεσαι όταν υπάρχουν εκατομμύρια φίλαθλοι, πεινασμένοι για τίτλους. Από την άλλη όμως, αυτό είναι το κίνητρό μου».

…τους Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Ντούσαν Ίβκοβιτς:

«Ο Ομπράντοβιτς και ο Ίβκοβιτς είναι δύο σπουδαίοι προπονητές και είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί τους. Είμαι πολύ χαρούμενος που δουλεύω με τον Ίβκοβιτς και είναι πολύ καλός για όλους στην ομάδα. Έχουμε διαπιστώσει πως είναι κάτι σαν δάσκαλος για εμάς. Ολόκληρη η ομάδα ξέρει τι παίκτες έχει προπονήσει και τις επιτυχίες του. Εάν έχει περισσότερη ή λιγότερη υπομονή από τον Ομπράντοβιτς; Δεν θέλω να μιλήσω για αυτό το θέμα. Είναι δύο από τους καλύτερους προπονητές στην ιστορία του μπάσκετ».

…το πόσο δύσκολο είναι να μοιράζεται τη θέση του με τους Παπαλουκά, Τεόντοσιτς.
«Αυτό που έχει σημασία είναι να καταλάβεις ότι η ομάδα προχωράει με όλους τους παίκτες. Τόσο στον Παναθηναϊκό όσο και στον Ολυμπιακό, συνεργάστηκα με μεγάλους παίκτες και απαιτούνται θυσίες. Εμείς οι τρεις πρέπει να μοιραστούμε την μπάλα. Εάν ο ένας από εμάς είναι πολύ καλός, τότε οι υπόλοιποι πρέπει να επικεντρωθούμε στην άμυνα και στα ριμπάουντ. Πάντα πρέπει να κάνουμε ό,τι καλύτερο για την ομάδα. Επιπλέον, δεν είμαστε και τόσο όμοιοι παίκτες, οπότε προσπαθούμε να βρούμε τη σωστή χημεία. Δεν με απασχολεί εάν ο Μίλος ή ο Θοδωρής τα πάνε καλά κι εγώ όχι. Κι αυτό ισχύει και για αυτούς. Αυτό που θέλει η ομάδα φέτος είναι να κερδίσει και γι’ αυτό πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι».

… την Εθνική Ελλάδας και τον «κακό της δαίμονα», την Ισπανία:
«Είμαστε δύο σπουδαίες ομάδες και πιστεύω ότι τα τελευταία χρόνια είναι καλύτεροι από εμάς. Δεν πρέπει να χάσουμε την αξία μας, αν και πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα και να βελτιωθούμε. Μέχρι τώρα ήταν καλύτεροι στα μεταξύ μας παιχνίδια, με εξαίρεση τον αγώνα του Ευρωμπάσκετ του 2007, όπου αξίζαμε τη νίκη. Πάντα διεκδικούμε μετάλλια και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Ελπίζω να κερδίσουμε την επόμενη φορά. Φυσικά και θα είναι καλό το μέλλον της Ελλάδας. Έχουμε μεγάλα ταλέντα και κάποιοι είναι ήδη καλοί ή θα βελτιωθούν».

Πηγή: gazzetta.gr