Η πρώτη προσφυγή της Ρωσίας στο CAS κατά των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στις ποδοσφαιρικές ομάδες τους δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα, αφού απορρίφθηκε και η απόφαση της UEFA για αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ισχύει κανονικά πλέον. Γεγονός που δεν ερμηνεύεται σαν καλό σημάδι ενόψει της προσφυγής κατά της απόφασης της FIFA για την εθνική ομάδα.

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να συνεχίζεται, οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας είναι σε όλα τα επίπεδα και ο αθλητισμός, το ποδόσφαιρο συγκεκριμένα, δεν αποτελεί εξαίρεση. Η UEFA, λοιπόν, είχε ανακοινώσει τον αποκλεισμό των ρωσικών ομάδων, δηλαδή της Σπαρτάκ Μόσχας που ήταν η μόνη που συνέχιζε έχοντας φτάσει στους «16» του Europa League, από τις διοργανώσεις της.

Σε αυτή την απόφαση η ρωσική ομοσπονδία απάντησε με προσφυγή στο CAS, το οποίο όμως αποφάσισε τώρα να την απορρίψει. Άρα, η Σπαρτάκ Μόσχας αποκλείεται από την Ευρώπη και η γερμανική Λειψία παίρνει χωρίς αγώνες την πρόκριση για τους προημιτελικούς του Europa League

Αναμονή για την εθνική ομάδα

Αυτό που περιμένει η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ρωσίας, πλέον, είναι το αποτέλεσμα της προσφυγής κατά της απόφασης της FIFA για αποκλεισμό της εθνικής ομάδας της χώρας από τους αγώνες μπαράζ για την πρόκριση στο Μουντιάλ 2022. Απόφαση που δεν θα αργήσει, με τα δεδομένα πάντως να μην είναι καλά για τους Ρώσους, μετά και την απόρριψη της προσφυγής τους για την τιμωρία της UEFA.