Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία η Premier League πήρε ξεκάθαρη θέση κατά της Ρωσίας και αυτό το δείχνει τώρα και με την απόφασή της να σπάσει το συμβόλαιο για τις μεταδώσεις των αγώνων του πρωταθλήματος στη συγκεκριμένη χώρα, κάνοντας παράλληλα δωρεά ύψους ενός εκατ. λιρών στον ουκρανικό λαό και όσους έχουν πληγεί περισσότερο από όσα έχουν γίνει ως τώρα.

Στο αγγλικό πρωτάθλημα αφιέρωσαν όλους τους αγώνες του περασμένου σαββατοκύριακου στην Ουκρανία, με τους αρχηγούς όλων των ομάδων να φοράνε περιβραχιόνια στα χρώματά της, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Και επειδή δεν ήταν αρκετό, η λίγκα αποφάσισε να πάρει πιο δραστικά μέτρα.

Στηρίζει την απόφαση ο υπουργός Αθλητισμού

Έτσι, όπως ανακοίνωσε, σπάει το συμβόλαιο για τις μεταδόσεις αγώνων της Premier League στη Ρωσία, συμβόλαιο που είχε ως αποτέλεσμα να μπαίνουν 6 εκατ. λίρες ετησίως στο ταμείο της λίγκας, ενώ παράλληλα έγινε γνωστό πως θα υπάρξει δωρεά ύψους ενός εκατ. λιρών στον ουκρανικό λαό.

«Η Λίγκα καταδικάζει σθεναρά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ζητάμε ειρήνη και οι σκέψεις μας είναι με όσους υποφέρουν», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Premier League, την οποία υποδέχθηκε με ικανοποίηση ο υπουργός Αθλητισμού, Νάιτζελ Χάντλεστον, λέγοντας: «Αυτό είναι το σωστό, υποστηρίζουμε 100% τη απόφαση της Premier League να σταματήσει να μεταδίδει αγώνες στη Ρωσία, ως απάντηση στη βάρβαρη εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία».