Με ανεβασμένη ψυχολογία μετά την πρόκριση επί της ΑΕΚ στο κύπελλο, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στο πρωτάθλημα υποδεχόμενος τον προτελευταίο Ατρόμητο και πήρε τη νίκη, συνεχίζοντας το κυνήγι του πρωτοπόρου Ολυμπιακού. Ο Κρέσπο ήταν αυτός που βρήκε δίχτυα στο δεύτερο ημίχρονο χαρίζοντας το τρίποντο στους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης και θα μπορούσαν να πετύχουν ακόμη ένα γκολ τουλάχιστον.

Οι δύο ομάδες έδωσαν καλό ρυθμό στο παιχνίδι από το ξεκίνημά του, με τη μπάλα να πάει πάνω-κάτω. Το κακό ήταν ότι αυτό δεν συνδυαζόταν και από πολλές ή μεγάλες ευκαιρίες, όμως, με τους γηπεδούχους να απειλούν στο 30′ με τον Αουγκούστο, ο οποίος σούταρε ψηλά άουτ από καλή θέση, μετά την ωραία πάσα του Μιτρίτσα.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πίεσε πολύ μετά το ημίωρο, με τους Περιστεριώτες να είναι σε θέση άμυνας, αλλά το ημίχρονο στην Τούμπα βγήκε χωρίς γκολ παρά τις προσπάθειες εκατέρωθεν και κυρίως από τους Θεσσαλονικείς.

Φάση από τον αγώνα ΠΑΟΚ - Ατρόμητος

Καθάρισε ο Κρέσπο

Στο β’ μέρος, πάντως, ήρθε και το γκολ για τον ΠΑΟΚ και μάλιστα σχετικά νωρίς. Στο 57′ ο Σάστρε σέντραρε και ο Κρέσπο κινήθηκε σωστά και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, απλοποιώντας αρκετά τα πράγματα για την ομάδα του. Στο 65΄, μάλιστα, λίγο έλειψε να γίνει και το 2-0 από την εκτέλεση φάουλ του Μιτρίτσα αλλά ο Γιαννιώτης έκανε μεγάλη επέμβαση, κρατώντας στο παιχνίδι τον Ατρόμητο.

Αυτό, όμως, δεν ήταν αρκετό για τους φιλοξενούμενους, αφού για να πάρουν βαθμό θα έπρεπε να σκοράρουν. Και για να σκοράρουν θα έπρεπε να κάνουν κάτι καλό επιθετικά, «αποστολή» που αποδείχθηκε πάρα πολύ δύσκολη. Έτσι, τα λεπτά περνούσαν με τους ασπρόμαυρους να έχουν το προβάδισμα και να πετυχαίνουν δεύτερο γκολ στο 79′ με τον Μπίσεσβαρ, αλλά τελικά ακυρώθηκε μέσω VAR για χτύπημα του Άκπομ στον Γιαννιώτη.

Μικρό το κακό, όμως, για τον ΠΑΟΚ από τη στιγμή που το 1-0 έμεινε ως το τέλος, πράγμα που σημαίνει ότι είναι στο -6 από τον Ολυμπιακό, ο οποίος υποδέχεται την ΑΕΚ στο ντέρμπι της αγωνιστικής.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Σάστρε, Μιχάι, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (82′ Σίντκλεϊ), Αουγκούστο (68′ Σοάρες), Τσιγγάρας, Μπίσεσβαρ (82′ Σβαμπ), Μουργκ (59′ Ζίβκοβιτς), Μιτρίτσα (82′ Ζαμπά), Άκπομ.

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Νταβιώτης (67′ Αλιμπέκ), Μαυρομμάτης, Χατζηισαΐας, Τζοβάρας, Χαρίσης, Σάλομον (67′ Βασιλαντωνόπουλος), Ναμπί (71′ Ναμπί), Σπιριντόνοβιτς (82′ Μπεντινέλι), Ροτάριου, Κλωναρίδης (67′ Έρλινγκμαργκ).