Η νίκη του Παναιτωλικού με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι δεν άγχωνε και ιδιαίτερα τον Ολυμπιακό, ο οποίος ήθελε απλά νίκη με 1-0 για να προκριθεί. Και όταν ο Φατινγκά συστήθηκε με γκολ στο 6′, όλα έδειχναν ότι οι ερυθρόλευκοι θα έπαιρναν εύκολα το εισιτήριο για τους ημιτελικούς της διοργάνωσης. Το γεγονός, όμως, ότι δεν έβαλαν δεύτερο γκολ κρατούσε ζωντανούς τους Αγρινιώτες, οι οποίοι στο 85′ ισοφάρισαν και ήταν αγκαλιά με επική πρόκριση, αλλά ο Μασούρας στο 92′ έστειλε το ματς στην παράταση και στο 115′ έστειλε την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς στους ημιτελικούς του κυπέλλου.

Οι Πειραιώτες μπήκαν φουριόζοι στο παιχνίδι με στόχο το γρήγορο γκολ που θα τους έδινε από νωρίς σκορ πρόκρισης και θα μπορούσαν να το πετύχουν στο 3′, όταν στάθηκαν άτυχοι με το δοκάρι του Φατινγκά εντός περιοχής.

Τελικά αυτή η φάση ήταν απλά η προειδοποίηση, αφού αμέσως μετά, στο 6′, ο Φατινγκά είχε και μια δεύτερη ευκαιρία μετά την πάσα του Καρβάλιο και αυτή τη φορά, με διαγώνιο τελείωμα, βρήκε δίχτυα (1-0).

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, επομένως, είχε από νωρίς αυτό που ήθελε και από εκεί και πέρα όλοι περίμεναν ότι θα κυνηγούσε και το δεύτερο γκολ που θα την έφερνε ακόμη πιο κοντά στην πρόκριση. Τα πράγματα, όμως, δεν εξελίχθηκαν ακριβώς έτσι.

Μετά το 20λεπτο οι Αγρινιώτες βελτίωσαν την απόδοσή τους και προσπάθησαν να πλησιάσουν στο γκολ, χωρίς όμως να τα καταφέρουν, ενώ ο Ολυμπιακός ανά διαστήματα ανέβαζε ρυθμό και έπαιζε γρήγορα, δείχνοντας διάθεση, χωρίς όμως να έχει κάποια άλλη καθαρή ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο.

Φινάλε – θρίλερ και παράταση

Στην επανάληψη ο Παναιτωλικός μπήκε με διάθεση να πιέσει ή τουλάχιστον να προσπαθήσει να το κάνει. Και η αλήθεια είναι ότι η ομάδα του Γιάννη Ανασταδίου έγινε απειλητική στο 56′ με το ωραίο σουτ του Ντουάρτε που απέκρουσε, επίσης ωραία, ο Τζολάκης.

Ένα 10λεπτο μετά, στο 67′, ήταν η σειρά των ερυθρόλευκων να πλησιάσουν στο γκολ με τον Λόπες, στην αντεπίθεση μετά την πάσα του Ονιεκούρου, αλλά ο Ανέστης απέκρουσε και από εκεί και πέρα, μπαίνοντας στο τελευταίο 15λεπτο της αναμέτρησης, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν πολύ για την ισοφάριση. Και αφού πίεσαν πολύ, δικαιώθηκαν!

Στο 85′ ο Μπαρμπόσα, ο οποίος είχε μπει ως αλλαγή λίγα λεπτά νωρίτερα, έκανε το γύρισμα και ο Καρέλης με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1, το οποίο έφερνε τον Παναιτωλικό αγκαλιά με την πρόκριση!

Στο 89′, όμως, οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες αφού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ντουάρτε και στο 92′ ο Μασούρας από κοντά, μετά το γύρισμα του Λόπες, έγραψε το 2-1 και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση!

Πρόκριση με Μασούρα

Εκεί, ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Τικίνιο και με τον Βρουσάι, έψαχνε περισσότερο το γκολ για να αποφύγει το ρίσκο της διαδικασίας των πέναλτι και τελικά πέτυχε αυτό που ήθελε στο 115′ με -ποιον άλλον;- τον Μασούρα, ο οποίος έκλεψε τη μπάλα κοντά στο κέντρο και τελικά αυτός ήταν που τελείωσε και τη φάση γράφοντας το 3-1 με σουτ και στέλνοντας τους Πειραιώτες, έστω με άγχος και κούραση, στους «4» του κυπέλλου.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Βρουσάι, Παπαδόπουλος, Μπα, Κίτσος, Κανέ (66′ Μαντί), Σουρλής (98′ Ανδρούτσος), Φαντιγκά (53′ Μασούρας), Καρβάλιο (66′ Λόπες), Ονιεκούρου (76′ Κούντε), Ελ Αραμπί (53′ Τικίνιο).

Παναιτωλικός: Ανέστης, Μπακαδήμας (57′ Λάρσον), Μαλής, Βργκοτς, Περέιρα, Μάρτενσον (106′ Λούι), Αντούνιες (57′ Φλόρες), Ντουάρτε, Νταγκό (90′ Χουχούμης), Μεντόσα (82′ Μπαρμπόσα), Καρέλης (90′ Τσιγγάρας).