Ο Ολυμπιακός επανήλθε στις επιτυχίες στην Euroleague καθώς στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής επικράτησε με 72-62 της Μπασκόνια στην «Φερνάντο Μπουέσα Αρένα». Σε αυτό που στάθηκε ο προπονητής του Γιώργος Μπαρτζώκας, ήταν η σημασία της νίκης στην προσπάθεια που κάνουν οι «ερυθρόλευκοι» για να μπουν στη νοκ άουτ φάση του θεσμού.

«Κάθε παιχνίδι στον δεύτερο γύρο της Euroleague είναι σαν… τελικός, πόσο μάλλον όταν παλεύεις για να μπεις στα play-offs. Είμαστε μία από αυτές τις ομάδες. Πιστεύουμε πολύ στην ομάδα μας. Χρειαζόμασταν αυτή την νίκη για την αυτοπεποίθησή μας. Θα μας βοηθήσει πολύ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Έλληνας κόουτς και συνέχισε με την ανάλυση του αγώνα.

«Δεν ξέρω ποιες ήταν οι καλύτερες στιγμές του αγώνα, το θέμα είναι ότι μείναμε ενωμένοι και κερδίσαμε. Τους βάλαμε πίεση και τους οδηγήσαμε σε λάθη. Κυκλοφορήσαμε σωστά την μπάλα στο δεύτερο ημίχρονο και πήραμε μια πολύ κρίσιμη για εμάς», κατέληξε.

«Μετά από καιρό παίξαμε όπως θέλουμε να παίζουμε»

Από τη μεριά του ο φόργουορντ του Ολυμπιακού, Σάσα Βεζένκοφ, υπογράμμισε τη σημασία που είχε η άμυνα που έπαιξε η ομάδα του. Ο άσος της ομάδας του Πειραιά ήταν από τους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης με 15 πόντους και από τρία ριμπάουντ και ασίστ.

«Η Μπασκόνια είναι μια πολύ επιθετική ομάδα, παίζουν πραγματικά πολύ γρήγορα, σε υψηλό ρυθμό. Ωστόσο, νομίζω ότι εμείς παίξαμε εξαιρετική άμυνα. Είχαμε βέβαια και κάποιες κακές στιγμές. Δέχθηκαμε, πάντως, μόνο 62 πόντους και πιστεύω πως μετά από καιρό παίξαμε όπως θέλουμε να παίζουμε», δήλωσε αρχικά και ακολουθως συμπλήρωσε τί θα προσφέρει αυτή η νίκη στο παρόν και στο μέλλον. «Αυτή η νίκη μας προσφέρει λίγη ηρεμία καθώς και λίγη παραπάνω αυτοπεποίθηση. Προερχόμασταν από έναν κακό μήνα όπως ήταν ο Ιανουάριος. Τώρα έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι μπροστά μας με την Αναντολού Εφές. Πρέπει να δούμε τα λάθη μας απ’ αυτά τα δύο ματς στην Ισπανία και να γινόμαστε όλο και καλύτεροι», ολοκλήρωσε.