Η δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη πάγωσε την Ελλάδα, η οποία αυτές τις ημέρες μαθαίνει ποιος ήταν ο φονιάς, με ποιους έκανε παρέα και γενικά όσα περισσότερα μπορεί να μάθει για αυτόν. Έχει ενδιαφέρον, όμως, να μάθουν όλοι και ποιος ήταν ο Άλκης Καμπανός, με τον προπονητή του για μια διετία στον Αχιλλέα Τριανδρίας, ομάδα μπάσκετ της συμπρωτεύουσας, να βοηθάει μιλώντας σε αθλητική ιστοσελίδα.

Ο Περικλής Καράκος, για τον οποίο ο λόγος, έκανε δηλώσεις στο gazzetta.gr και ανέλαβε να… συστήσει τον Άλκη στους Έλληνες. Να πει όσα έζησε μαζί του στη διετία που συνεργάστηκαν.

«Ο Άλκης ήρθε στην ομάδα σε ηλικία 15 ετών. Αρχικά ήταν στο προπαιδικό και μετά πήγε στην παιδική ομάδα. Εμφανίστηκε ξαφνικά, ολομόναχος, δίχως να είχε ιδιαίτερη ενασχόληση με το γήπεδο. Θα έλεγα ότι προσπαθούσε να βάλει το σώμα του στο παιχνίδι, να μυηθεί στις κινήσεις του μπάσκετ γιατί για την ηλικία του με ύψος στο 1.85μ. ήταν ψηλός κι έπαιζε στις θέσεις 4-5. Ερχόταν μόνος του και από την πρώτη στιγμή μου έδωσε την εντύπωση ότι ήταν ένα ανεξάρτητο παιδί. Θέλω να πω ότι δεν έβλεπα τους γονείς του στο γήπεδο», είπε αρχικά ο Καράκος και συνέχισε.

«Ως χαρακτήρας ήταν ιδιαίτερος. Δεν ήταν το κοινωνικό παιδί, θα έλεγα περισσότερο μοναχικό, μαζεμένο, πολύ ευγενικό το οποίο απέφευγε τις εντάσεις. Αφού έφυγε από την ομάδα, κάποιες φορές συναντηθήκαμε στο γήπεδο, πολύ πρόσχαρα ήρθε να με χαιρετήσει να με αγκαλιάσει και στις γιορτές ανταλλάσαμε μηνύματα».

Δολοφονία 19χρονου στη Θεσσαλονίκη

«Φιλήσυχο και ευγενικό παιδί»

Από εκεί και πέρα, ερωτηθείς για το αν υπήρξε ποτέ κάποιο περιστατικό έντασης στο οποίο να συμμετείχε ο Άλκης, ο προπονητής του στον Αχιλλέα Τριανδρίας ήταν κατηγορηματικός.

«Δεν υπάρχει, γιατί ως παιδί και αθλητής ήταν πολύ φιλότιμος και φιλήσυχος. Προσπάθησε να φτάσει στο επίπεδο των άλλων παιδιών και μέσα από τη φιλοτιμία του προϊόντος του χρόνου μας βοήθησε αρκετά. Δεν ήταν ποτέ το παιδί που θα πουλούσε τσαμπουκά. Ως φίλαθλος, δεν ήταν αυτό που λέμε πωρωμένος. Παρότι δεν ήταν στην ομάδα διάστημα μεγαλύτερο των δύο χρόνων, όταν οι γονείς του μετατέθηκαν στη Βέροια κι έπρεπε να μετακομίσει δεν πήγε σε άλλη ομάδα. Μου το είχε πει ότι δε ήθελε να μπει σε διαδικασία να πάει σε άλλη ομάδα κι αυτό έκανε γιατί συνέχισε να γυμνάζεται σε γυμναστήριο», είπε ο Καράκος και πρόσθεσε.

«Ο Άλκης σιχαινόταν τις εντάσεις. Από τους αγώνες έως και στις προπονήσεις. Να φανταστείς, αν προέκυπτε μια προσωπική κόντρα στη διάρκεια ενός παιχνιδιού, προσπαθούσε να λύσει την όποια παρεξήγηση και να το σταματήσει εκεί. Ουδέποτε ήταν το παιδί ή ο παίκτης που θα προκαλέσει. Πρόσφατα είδα μια φωτογραφία της ομάδας με μια ανθοδέσμη. Ήταν μετά από ένα παιχνίδι που είχαμε παίξει στο γήπεδο του ΠΑΟΚ και μάλιστα είχαμε κερδίσει τον ΠΑΟΚ. Για να καταλάβεις πόσο χαμηλών τόνων παιδί ήταν, βγάζοντας μια αναμνηστική selfie, ο Άλκης είπε ότι δεν πρέπει να προκαλούμε. Τόσο ήρεμο παιδί».

Αυτό το ήρεμο παιδί, λοιπόν, έφυγε από τη ζωή επειδή… έτσι αποφάσισε κάποιος, με τον προπονητή της ομάδας μπάσκετ να αναφέρεται στο σοκ που έπαθαν όσοι τον γνώριζαν, όταν έμαθαν τα άσχημα νέα.

«Παρότι ως χαρακτήρας ήταν μοναχικός, προϊόντος του χρόνου απέκτησε φιλικές σχέσεις με όλα τα παιδιά στην ομάδα και θα έλεγα ότι τον αγαπούσαν πολύ. Μετά σταμάτησε, είχαν να τον δουν 1-2 χρόνια. Όταν μάθαμε το τραγικό γεγονός, όλα τα παιδιά φρίκαραν. Δεν μπορούσαν να το πιστέψουν. Θα μπορούσε ο καθένας να ήταν στη θέση του Άλκη. Κι άρχισαν όλα τα παιδιά να λένε τα δικά τους περιστατικά. Τον φόβο τους να κυκλοφορήσουν με μπλούζα της αγαπημένης ομάδας τους. Τον ίδιο φόβο βλέπω και στους γονείς. Φτάσαμε να ζούμε σε μια κοινωνία φόβου».