Στην 5η θέση της βαθμολογίας βρίσκεται πλέον ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος υποδέχθηκε τον Απόλλωνα Σμύρνης και τον νίκησε με 2-0, χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρει ιδιαίτερα. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο πρώτο ημίχρονο με τον Πίρσμαν και κλείδωσαν το τρίποντο με εκτέλεση πέναλτι του Εραμούσπε, ενώ οι φιλοξενούμενοι που παραμένουν στην τελευταία θέση προσπάθησαν για το καλύτερο αλλά δεν κατάφεραν τίποτα, χάνοντας και πέναλτι στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πατούσαν καλύτερα στο πρώτο 10λεπτο, διάστημα στο οποίο κατάφεραν να γίνουν και απειλητικοί με την εκτέλεση φάουλ του Κραγιόπουλου που απέκρουσε ωραία ο Λοντίγκιν, για να ανέβουν στη συνέχεια οι γηπεδούχοι και να αγγίξουν το γκολ στο 18′, όταν ο Σάλιακας σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Βέρχουλστ.

Οι Ηπειρώτες έπαιρναν όλο και περισσότερο τον έλεγχο του παιχνιδιού σιγά-σιγά και από το 26′ πήραν και το προβάδισμα, αφού ο Πίρσμαν με διαγώνιο σουτ μετά τη μπαλιά του Γκαρντάφσκι έγραψε το 1-0. Σκορ που έμεινε ως το τέλος του ημιχρόνου, με τους Γιαννιώτες να έχουν τον έλεγχο και την «ελαφρά ταξιαρχία» να έχει διάθεση αλλά ως εκεί…

Στο β’ μέρος ο ρυθμός του παιχνιδιού δεν ήταν το ίδιο καλός, αφού υπήρχαν συχνά διακοπές, με τους προπονητές των δύο ομάδων να κάνουν αλλαγές και τον αγώνα να παραμένει ανοιχτός μέχρι και το 77′, όταν ο ΠΑΣ κέρδισε πέναλτι για χέρι του Φαν Λα Πάρα σε σέντρα του Μπρένερ, με τον Εραμούσπε να αναλαμβάνει την εκτέλεση στο 79′ και να κάνει το 2-0.

Από εκεί και πέρα, στα λεπτά που απέμεναν και συγκεκριμένα στις καθυστερήσεις ο Απόλλων θα μπορούσε να μειώσει αφού πήρε κι αυτός πέναλτι για μαρκάρισμα στον Τσιλούλη, ο οποίος ανέλαβε την εκτέλεση και νικήθηκε από τον Λοντίγκιν.

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Πίρσμαν, Κάργας, Εραμούσπε, Σάλιακας, Γκαρντάφσκι (68′ Μπρένερ), Καραχάλιος, Ντομίνγκες (89′ Λώλης), Στάνκο, Λιάσος (80′ Οικονομόπουλος), Περέα.

Απόλλων Σμύρνης: Βέρλχουστ, Τουτουαρίμα, Λισγάρας (46′ Μαρτίνες), Ρόγκνε, Ντεντάκης, Φατιόν (46′ Φαν Λα Πάρα), Κάστρο, Παπαγεωργίου, Παμλίδης (62′ Τσιλούλης), Κραγιόπουλος (62′ Γιακιμόφσκι), Ιωαννίδης (75′ Ντάουντα).