Το θρίλερ σχετικά με το αν θα συμμετάσχει ή όχι στο Australia Open ο Νόβακ Τζόκοβιτς συνεχίζεται και αυτό προκαλεί εκνευρισμό και στους αθλητές του τένις, αν κρίνουμε από τις δηλώσεις της Ρωσίδας Νατάλια Βιχλιάντσεβα, η οποία έμεινε εκτός τουρνουά επειδή εμβολιάστημε με το Sputnik V, το οποίο δεν αποδέχεται η κυβέρνηση της Αυστραλίας.

Ο Σέρβος τενίστας εξασφάλισε αρχικά ιατρική εξαίρεση από τους διοργανωτές προκειμένου να αγωνιστεί στο Australian Open, αλλά η κυβέρνηση της χώρας ανέτρεψε τα πάντα απαγορεύοντάς του την είσοδο στη χώρα. Όπως και να έχει, είναι μια κατάσταση που προκαλεί εκνευρισμό σε πολλούς, συμπεριλαμβανομένης και της Βιχλιάντσεβα, της Ρωσίδας τενίστριας που είναι στο Νο15 της παγκόσμιας κατάταξης και η οποία έμεινε εκτός επειδή δεν έκανε το εμβόλιο που θέλουν οι Αυστραλοί.

«Είμαι πολύ εκνευρισμένη από το γεγονός ότι δεν θα βρεθώ στην Αυστραλία φέτος, αν και είμαι εμβολιασμένη», είπε αρχικά στο ITV News και πρόσθεσε.

«Θέλω απλά να μου δώσουν την ευκαιρία να αγωνιστώ. Μπορώ να περάσω από όσα τεστ χρειάζεται. Είμαι εμβολιασμένη και θα έπρεπε να μου δίνουν τη δυνατότητα να πάω στη Μελβούρνη. Δεν θέλω να ρίξω ευθύνες κάπου στοχευμένα, όμως βλέπω τις τελευταίες εξελίξεις με τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Δεν θα σχολιάσω αν είναι σωστό να αγωνιστεί ή όχι, όμως θα πρέπει η Tennis Australia και η Κυβέρνηση της Αυστραλίας, να καταλάβει ότι είμαστε αθλητές.

Δεν είναι δίκαιο, να μην μπορούμε να αγωνιστούμε γιατί είμαστε ανεμβολίαστοι, ή είμαστε εμβολιασμένοι με εμβόλιο που δεν εγκρίνουν εκείνοι. Ζω στη Ρωσία, εμπιστεύτηκα το ρωσικό εμβόλιο, τι πάει να πει ότι δεν έχω το δικαίωμα να παίξω ;

Αυτή τη στιγμή κάνουν τα πάντα για να παίξει ο Νο1 τενίστας του κόσμου στο τουρνουά τους. Με τους υπόλοιπους τενίστες που δεν μπορούν να παίξουν, δεν ασχολήθηκε κανείς. Έκανα εμβόλιο και είμαι εκτός. Αδιανόητο».