Οι Ντιτρόιτ Πίστονς έβαλαν «στοπ» στο σερί των έξι νικών των Μιλγουόκι Μπακς. Οι πρωταθλητές του NBA ηττήθηκαν με 115-106 στο «Fiserv Forum» και πλέον το ρεκόρ τους είναι 25-14. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σημείωσε 31 πόντους, μάζεψε δέκα ριμπάουντ και είχε επτά ασίστ, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό καθώς η ομάδα του ήταν κακή στην άμυνα και είχε χαμηλά ποσοστά ευστοχίας (42,4% εντός πεδιάς), ιδίως από τα 6,75 μ. (11/46, 23,9%).

Οι Μιλγουόκι Μπακς άρχισαν νωθρά το ματς και στην πρώτη περίοδο δεν σούταραν καθόλου καλά (44% συνολικά και 23,1% από το τρίποντο), αλλά και πάλι κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα δύο πόντων (30-28). Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σ’ αυτό το διάστημα είχε 11 πόντους και ένα buzzer-beater στο τέλος του 12λεπτου. Ωστόσο, τα προβλήματά των «ελαφιών» συνεχίστηκαν και στη δεύτερη περίοδο με τους Ντιτρόιτ Πίστονς να παίρνουν θάρρος και να πιστεύουν πως θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη παρόλο που οι Μπακς έκαναν ένα σερί 11-0 και πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 64-61.

Στην 3η περίοδο, όμως, η άμυνά τους άρχισε να καταρρέει κι αφού προηγήθηκαν με 67-61 επέτρεψαν ένα σερί 13-0 που έδωσε στους φιλοξενούμενους το πάνω χέρι στο ματς. Μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο, οι Ντιτρόιτ Πίστονς βρίσκονταν μπροστά στο σκορ με 87-85 και οι Μιλγουόκι Μπακς παρέμεναν στη διεκδίκηση του ματς χάρη στους 23 πόντους του Τζρου Χόλιντεϊ και στους 21 του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Στην 4η περίοδο παρά τους δέκα πόντους που σημείωσε ο «Greek Freak» και του έξι που έβαλε ο Χόλιντεϊ, οι Μπακς συνέχισαν να μην… τραβάνε τόσο από την περιφέρεια, αλλά και στην άμυνα, ενώ δεν βρέθηκε και κάποιος άλλος να βοηθήσει στο σκοράρισμα. Ο Κρις Μίντλετον που επέστρεψε στη δράση έμεινε στους δέκα πόντους, ενώ σε ρηχά νερά κινήθηκε και ο Μπόμπι Πόρτις με 12. Γενικά, έπαιξε ρόλο και το γεμάτο απουσιολόγιο τους (έλειψε κι ο Θανάσης Αντετοκούνμπο που βρίσκεται στα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας κατά του κορονοϊού).

Οι Μιλγουόκι Μπακς, τώρα, επιστρέφουν στο παρκέ τα ξημερώματα της Πέμπτης (6/1, 03:00) κόντρα στους Τορόντο Ράπτορς πριν από τη μεγάλη «μάχη» της ανατολικής περιφέρειας με τους Μπρούκλιν Νετς εκτός έδρας (8/1, 02:30).