Ο Ζοσέ Μπότο ανακοινώθηκε και επίσημα ως ο νέος αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ με την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ να αναφέρει πως το συμβόλαιο των δύο πλευρών είναι για τα επόμενα 2,5 χρόνια. Έπειτα, παρουσιάστηκε και στους ποδοσφαιριστές της ομάδας, στέλνοντας το μήνυμά του.

Ο Πορτογάλος παράγοντας επισκέφθηκε την προπόνηση του ΠΑΟΚ, με τον αντιπρόεδρο του κλαμπ, Μάκη Γκαγκάτση, να λέει: «Είναι χαρά μας να σας παρουσιάζουμε εκ μέρους του ιδιοκτήτη και της διοίκησης τον νέο αθλητικό διευθυντή, τον Ζοσέ Μπότο. Στο εξής είναι ο υπεύθυνος για όλα τα ζητήματα της ομάδας, έχει τον απόλυτο έλεγχο. Σεβαστείτε τον και υποστηρίξτε τον με όλες σας τις δυνάμεις. Σας εύχομαι μια καλή χρονιά. Προσέξτε πάρα πολύ όλες σας τις δραστηριότητες. Τα νέα δεδομένα της πανδημίας απαιτούν τη μέγιστη προσοχή, κυρίως για να είστε εσείς υγιείς, αλλά και για το καλό της ομάδας».

Στη συνέχεια, ο Ζοσέ Μπότο πήρε τον λόγο και τους είπε: «Σας ευχαριστώ για την υποδοχή, είναι τιμή μου να βρίσκομαι εδώ. Θα με βλέπετε συχνά, μου αρέσει να έρχομαι στις προπονήσεις και πάντα θα είμαι ανοικτός σε όποιον θέλει να μου μιλήσει. Όχι εδώ, γιατί είναι ο ιερός χώρος για τους προπονητές και τους παίκτες, αλλά στο γραφείο μου. Θα είμαι δίπλα σας συνεχώς». Ο προπονητής Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν εκείνος που μίλησε τελευταίος και ανέφερε: «Καλωσήρθες! Είσαι θεμελιώδης λίθος της ισχυρότερης ομάδας, που χτίζεται αυτή την εποχή».

Με το μεταγραφικό «παράθυρο» του Ιανουαρίου προ των πυλών, ο Ζοσέ Μπότο, που μέχρι πρότινος εργαζόταν στην ουκρανική Σαχτάρ Ντόνετσκ, έχει αμέσως πολλή δουλειά καθώς ο ΠΑΟΚ αναζητά λύσεις στην αγορά ώστε να ενισχύσει το υπάρχων υλικό προκειμένου να βελτιώσει την πορεία του στο δεύτερο μισό της σεζόν. Άλλωστε, εκτός από το πρωτάθλημα και το Κύπελλο έχει και υποχρεώσεις για το Europa Conference League.