Κάποια καθεστώτα δύσκολα αλλάζουν και στην περίπτωση της Α1 πόλο, ο Ολυμπιακός φαίνεται πως δεν θα χάσει τόσο εύκολα την εξουσία, μετά τη νίκη με 10-9 επί του Πανιωνίου στο μεγάλο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής. Παρά τα όποια προβλήματα ταλαιπωρούν την ομάδα, παρά το άσχημο ξεκίνημα στους ομίλους της Ευρωλίγκα, οι ερυθρόλευκοι έδειξαν ότι δεν έχασαν την καρδιά του πρωταθλητή. Συνεχίζοντας το αήττητο σερί που «τρέχουν» από το 2008 οι παίκτες του Βαγγέλη Πάτερου έφτασαν, έστω και δύσκολα, στη νίκη επί του κυριότερου αντιπάλου τους στη φετινή διεκδίκηση του τίτλου και παρέμειναν στην κορυφή.

Σε μια συγκλονιστική, καθόλη τη διάρκειά της, αναμέτρηση, ο Πανιώνιος πίεσε από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα της λήξης, δείχνοντας ότι τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα στο δεύτερο γύρο για τους ερυθρόλευκους, που είχαν ωστόσο την ευκαιρία να τελειώσουν με μεγαλύτερη διαφορά τον αγώνα.

Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 8-5, μετά το 5-4 του ημιχρόνου, ο Μιράλης, όμως, που ήταν από τους πρωταγωνιστές του Πανιωνίου, με δύο προσωπικά τέρματα στο αμέσως επόμενο διάστημα (κι ένα από τον Κοκκινάκη) επανέφερε τις… ισορροπίες. «Χρυσός» σκόρερ των Πρωταθλητών Ελλάδας ο Μανώλης Μυλωνάκης που διαμόρφωσε το τελικό 10-9, 1:20 πριν το τέλος. Οι «κυανέρυθροι» στην αμέσως επόμενη επίθεση κέρδισαν αποβολή, αλλά το σουτ του Παπαδόγκωνα σταμάτησε στο μπλοκ του Δελακά.

Ένταση δημιουργήθηκε μετά το τέλος του ματς, όταν ο Ανδρέας Μιράλης διαμαρτυρήθηκε έντονα στους διαιτητές, για να του ζητήσει το λόγο ο Αντώνης Βλοντάκης που σηκώθηκε από τον πάγκο και είπε στον αθλητή να σταματήσει να διαμαρτύρεται. Τελικά η κατάσταση εκτονώθηκε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Tην εστία του Ολυμπιακού υπερασπίστηκε ο Χρήστος Φλώρος, καθώς ο Νίκος Δεληγιάννης αντιμετώπισε την τελευταία στιγμή ένα πρόβλημα τραυματισμού και έμεινε εκτός αποστολής. Από την άλλη πλευρά, ο Μάκης Βολτυράκης ξεκίνησε το ματς με τερματοφύλακα τον Κώστα Φλέγκα, αλλά στο ημίχρονο τον αντικατέστησε με τον Κώστα Γαλανίδη. Τον αγώνα παρακολούθησε από την κερκίδα και ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Ντράγκαν Άντριτς.

«Θα μπορούσαμε και πιο εύκολα»

«Ηταν ίσως το πιο θεαματικό παιχνίδι μεταξύ Ολυμπιακού και Πανιωνίου τα τελευταία χρόνια. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες μας και ιδιαίτερα στον Χρήστο Φλώρο. Ηταν εκτός 15αδας καθώς προτίμησα για λόγους τακτικής να έχουμε στη σύνθεση όλους τους αμυντικούς μας. Ωστόσο, μπαίνοντας στην αρχική 7αδα κυριολεκτικά από τα ντους ήταν από τους πρωτεργάτες της νίκης. Παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίσουμε συνεχίζουμε την πορεία μας», σχολίασε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Πάτερος.

Και συμπλήρωσε: «Η ομάδα δεν έχει να αποδείξει κάτι, απλά όλοι κυνηγούν να ρίξουν από την κορυφή τον πρώτο. Θα μπορούσαμε να νικήσουμε και πιο εύκολα. Όπως όμως συνέβη και στη Βαρκελώνη η ελλιπής προετοιμασία μας επηρέασε και χάσαμε τη διαφορά των τριών τερμάτων. Δεν έχουμε φτάσει ακόμη ούτε στο 50% των δυνατοτήτων μας. Ευχαριστούμε τον κόσμο για τη συμπαράσταση και στον σημερινό αγώνα. Μακάρι σύντομα να λυθούν όλα τα προβλήματα και απρόσκοπτα να συνεχίζουμε να τους χαρίζουμε χαρές και διακρίσεις για τον Ολυμπιακό».

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 4-3, 3-2, 2-3
Ολυμπιακός (Βαγγέλης Πάτερος): Χρ. Αφρουδάκης 3, Δελακάς 2, Μυλωνάκης 2, Κολόμβος 1, Κομάντινα 1, Ντόσκας 1.
Πανιώνιος (Μάκης Βολτυράκης): Μιράλης 3, Μπεριστιάνος 2, Μάζης 1, Μουρίκης 1, Καπότσης 1, Κοκκινάκης 1.

Το πρόγραμμα

Σάββατο 27/11
15.30 Χίος-Παναθηναϊκός (Μοίραλης, Πολυχρονόπουλος)
16.00 Λάρισα-Εθνικός (Βασιλείου, Σταυρίδης)
16.00 ΝΟ Πατρών-ΠΑΟΚ (Σκαλοχωρίτης, Μπουδραμής)
17.00 Παλ. Φάληρο-ΝΕ Πατρών (Καρκαντελίδης, Παϊρακταρίδης)
19.00 Βουλιαγμένη-Καλαμάκι (Κωνσταντινίδης, Μικεδάκης)

Η Βαθμολογία (σε 2 αγώνες)
1. Ολυμπιακός (43-16) 9-3αγ.
2. Χίος (29-13) 6
3. Παναθηναϊκός (20-12) 6
4. Πανιώνιος (23-21) 6-3αγ.
5. Εθνικός (21-12) 3
6. Παλαιό Φάληρο (17-16) 3
7. Βουλιαγμένη (10-10) 3
8. Καλαμάκι (15-22) 3
9. ΠΑΟΚ (11-17) 0
10. Λάρισα (10-18) 0
11. ΝΟ Πατρών (9-24) 0
12. ΝΕ Πατρών (6-33) 0
πηγή:  gazzetta