Κανείς στην ΑΕΚ, στο ελληνικό ή στο σερβικό μπάσκετ και φυσικά κανείς από την οικογένεια του Στέφαν Γέλοβατς, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα ερχόταν αυτή η στιγμή. Η ζωή, όμως, είναι απρόβλεπτη και αυτό, δυστυχώς, δεν είναι πάντα καλό. Ο Σέρβος πέθανε στην ηλικία των 32 ετών εξαιτίας του σοβαρού εγκεφαλικού επεισοδίου που είχε υποστεί σε προπόνηση της Ένωσης και στην κηδεία του ο πόνος ήταν αβάσταχτος για όλους.

Ο Σέρβος είχε καταρρεύσει στην προπόνηση των κιτρινόμαυρων στις 14 Νοεμβρίου και στις 5 Δεκεμβρίου έφυγε από τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Δύο μέρες μετά, σήμερα (7/12) δηλαδή, έγινε στο Νόβι Σαντ η κηδεία του και εκεί ήταν αντιπροσωπεία και της ΑΕΚ (Δημήτρης Μαυροειδής, Γιώργος Νικολάου, Νίκος Κότσιαρης), όπως και ο παλαίμαχος άσος Σάσα Ντανίλοβιτς αλλά και ο Μιλένκο Τόπιτς (πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού).

Το κλίμα, όπως καταλαβαίνει κανείς, ήταν αδιανόητα βαρύ, με τους παρευρισκόμενους να αδυνατούν να πιστέψουν αυτό που ζούσαν και να ξεσπάνε σε κλάματα, ενώ η ΑΕΚ στον επίσημο λογαριασμό της στο Facebook ανέβασε το ακόλουθο μήνυμα.

«Πάγωσε ο χρόνος. Θρήνος. Οδύνη. Δεν υπάρχουν λόγια… Ο δικός μας Άγγελος, ο STEVAN, “ταξίδεψε” σήμερα στη γειτονιά των αγγέλων. Οι Δημήτρης Μαυροειδής, Νίκος Κότσιαρης (Τ. Manager), Γιώργος Νικολάου (Διευθυντής Επικοινωνίας) από πλευράς ΑΕΚ έδωσαν “το παρών” στο κατευόδιο του αθλητή μας στο Κοιμητήριο του Νόβι Σαντ. Στο μεταξύ, σε άκρως συγκινησιακό κλίμα ο εκ των κορυφαίων προπονητών φυσικής κατάστασης της Σερβίας και στενός φίλος της οικογένειας Αλεξάνταρ Γιοβάντσεβιτς έκλεισε τον επικήδειο μιλώντας στα ελληνικά με το εξής μήνυμα: ” ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ – ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΕΡΒΟΙ ΠΑΝΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ…”.

Η αντιπροσωπεία της ΑΕΚ στην κηδεία του Γέλοβατς
Η αντιπροσωπεία της ΑΕΚ στην κηδεία του Γέλοβατς
Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του Γέλοβατς
Ο Σάσα Ντανίλοβιτς στην κηδεία του Γέλοβατς
Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του Γέλοβατς