Ο Κώστας Τσιμίκας βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου της Λίβερπουλ ενόψει της αναμέτρησης με τη Μίλαν για την 6η αγωνιστική του δεύτερου ομίλου του Champions League (7/12, 22:00). Μίλησε για το όνειρο του που γίνεται πραγματικότητα στους «κόκκινους» και τη μοναδική ευκαιρία που έχει να αποτελεί μέρος μιας ομάδας που βρίσκεται στην ελίτ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Στο «Σαν Σίρο» προορίζεται για βασικός καθώς ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, αναμένεται να κάνει ροτέισον και να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν χρησιμοποιεί πολύ στους αγώνες της Premier League. Ο Έλληνας αριστερός μπακ χαρακτήρισε την ευκαιρία που, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα πάρει ως «πρόκληση» και ανέφερε πως «έχω πολλά να δείξω ακόμη».

Αρχικά, πάντως, είπε πως: «Από παιδί είχα όνειρο να παίξω σε μια μεγάλη ομάδα. Αυτό το όνειρο έγινε πραγματικότητα στη Λίβερπουλ» και στη συνέχεια ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που δουλεύω μ’ αυτόν τον προπονητή και πλάι σ’ αυτούς τους συμπαίκτες. Είναι πολύ σημαντικό για μένα και έχω πολλά να παρουσιάσω ακόμη και θα προσπαθήσω να το κάνω κάθε φορά που θα μου δίνεται η ευκαιρία».

«Παίζω διαφορετικά απ’ ότι στον Ολυμπιακό»

Όσον αφορά στον Γερμανό κόουτς Γιούργκεν Κλοπ, ο Τσιμίκας, τόνισε: «Μου είπε τι θέλει από μένα. Ήταν πάντα δίπλα μου, πάντα εκεί όταν χρειαζόμουν να τον ρωτήσω κάτι. Τον ευχαριστώ για πολλούς λόγους. Έπαιζα διαφορετικά στον Ολυμπιακό». Μιλώντας για το περιστατικό όπου ο Κλοπ τον άρπαξε από τον λαιμό κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών της νίκης του περασμένου Σαββάτου (4/12) στο 1-0 επί των Γουλβς για το αγγλικό πρωτάθλημα, ο Έλληνας άσος, δήλωσε: «Δεν θυμάμαι πότε με έπιασε από τον λαιμό ο coach, αλλά είμαι καλά! Νομίζω θα είμαι εντάξει για να παίξω».

Στη συνέχεια υπογράμμισε το θετικό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα. «Είμαστε σαν οικογένεια. Όποιος παίζει, όποιος βρίσκεται στον πάγκο, θέλουμε το καλύτερο για την ομάδα. Χαιρόμαστε όλοι όταν νικάμε, στενοχωριόμαστε όλοι όταν χάνουμε. Και πανηγυρίζουμε σαν τρελοί όταν κάποιος σκοράρει στο 95′!».

Τοποθετήθηκε και για τη σχέση του με τον Μοχάμεντ Σαλάχ: «Είναι ένας από τους καλύτερους φίλους μου εδώ. Με βοήθησε από την αρχή. Είναι ένας τεράστιος άνθρωπος, φανταστικός. Ένας από τους καλύτερους που έχω γνωρίσει στη ζωή μου».