Ήταν η μεταγραφή που προκάλεσε… σεισμό το καλοκαίρι και έφερε τον Λιονέλ Μέσι σε μια πρωτόγνωρη θέση, αφού για πρώτη φορά σε συλλογικό επίπεδο καλείται να αποδείξει το ποιος είναι και εκτός Μπαρτσελόνα. Κάτι που δεν συμβαίνει μέχρι στιγμής, αν και είναι νωρίς, με τον Λουίς Σουάρες να δίνει συνέχεια στα σενάρια που θέλουν τον Αργεντίνο να μην περνάει καλά στο Παρίσι, κάνοντας αναφορά στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν εκεί.

Το Σάββατο η Παρί Σεν Ζερμέν αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Λανς και ήρθε ισόπαλη 1-1, με τον Μέσι να παίζει σε όλο το 90λεπτο αλλά να μην κάνει κάτι ιδιαίτερο. Συνολικά ο Αργεντίνος έχει 4 γκολ και 3 ασίστ σε 12 αγώνες με τη γαλλική ομάδα και ήδη έχουν εμφανιστεί δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία δεν περνάει καλά στο Παρίσι.

Σενάρια τα οποία ενισχύει τώρα ο Σουάρες. Ο Ουρουγουανός επιθετικός είναι ένας από τους καλύτερους φίλους του Μέσι από τα χρόνια που ήταν συμπαίκτες στη Μπαρτσελόνα και σε δηλώσεις που έκανε ρωτήθηκε για τον Αργεντίνο, λέγοντας τα εξής: Με τον Μέσι μιλάμε μεταξύ μας κάθε μέρα. Για τα παιχνίδια, τις οικογένειες μας, για τ πάντα. Πρόσφατα μου είπε ότι υποφέρει πολύ από το κρύο και το χιόνι. Του είπα ότι σίγουρα θα πρέπει να το συνηθίσει».